Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Higgins vypadol v 2. kole s Nórom Maflinom

Ilustračná snímka.. Foto: TASR/AP

Higgins si maximum pripísal v dvanástej hre osemfinálového zápasu s Maflinom. Štvornásobný majster sveta sa postaral iba o jedenástu stoštyridsaťsedmičku v divadle Crucible, tradičnom dejisku MS.

Sheffield 7. augusta (TASR) - Škótsky hráč snookru John Higgins zaznamenal na majstrovstvách sveta v Sheffielde maximálny možný nábeh 147 bodov. Predtým sa podobný kúsok podaril jeho krajanovi Stephenovi Hendrymu ešte v roku 2012. Ani to však piatemu nasadenému hráčovi nestačilo na postup do štvrťfinále v súboji s Nórom Kurtom Maflinom, ktorému napokon podľahol 11:13.

Higgins si maximum pripísal v dvanástej hre osemfinálového zápasu s Maflinom. Štvornásobný majster sveta sa postaral iba o jedenástu stoštyridsaťsedmičku v divadle Crucible, tradičnom dejisku MS. Štyridsaťpäťročnému Higginsovi sa podarilo maximálny možný nábeh zahrať desiatykrát v kariére, no premiérovo na najdôležitejšom podujatí. "V jeho životopise zostávala jediná prázdna kolonka a dnes ju naplnil. Dosiahnuť na 147 bodov je niečo špeciálne, pretože musíte zahrať perfektne každý strk," povedal pre BBC spolukomentátor šampionátu a profesionálny hráč Joe Perry.

Postup do štvrťfinále si vybojoval tretí nasadený Walesan Mark Williams, ktorý v 2. kole zdolal Angličana Stuarta Binghama 13:11 na frejmy. Ďalej ide aj siedmy nasadený Angličan Mark Selby. Trojnásobný majster sveta odohral dramatický duel s Thajčanom Nopponom Saengkhamom, o víťazstve 13:12 rozhodol až v poslednom frejme.

Snooker - MS - 2. kolo:

Kurt Maflin (Nór.) - John Higgins (Škót.-5) 13:11
Mark Williams (Wal.-3) -Stuart Bingham (Angl.-14) 13:11
Mark Selby (Angl.-7) - Noppon Saengkham (Thaj.) 13:12