Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Historický moment pre Granadu. Slávi postup cez Neapol

Futbalista Piotr Zielinski (vpravo) z Neapola sa teší z gólu počas odvety 16-finále Európskej ligy SSC Neapol - FC Granada 25. februára 2021 v Neapole. Foto: TASR/AP

V tábore Neapola panovalo po zápase sklamanie. Zverenci trénera Gennara Gattusa už vypadli aj z domáceho pohára, v lige sú na siedmom mieste.

Neapol 26. februára (TASR) - Futbalisti Granady si užívajú premiérové účinkovanie v Európskej lige naplno. A ich cesta sa ešte neskončila, hoci im žreb prisúdil v šestnásťfinále náročného súpera SSC Neapol. Španielsky tím síce prehral vo štvrtkovej odvete v Taliansku 1:2, ale vďaka domácemu triumfu 2:0 sa môže tešiť na osemfinále.

Slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka strávil celý duel na striedačke. Aj bez neho začali jeho spoluhráči ideálne a už v 3. minúte odštartoval ich stíhaciu jazdu Piotr Zielinski. Ešte do polčasovej prestávky však ich plány naštrbil vyrovnávajúcim gólom Angel Montoro. Po zmene strán vrátil Neapolčanom nádej Fabian Ruiz, ale Granada si už výsledok postrážila. "Podarilo sa nám niečo historické. Keď nám vyžrebovali Neapol, všetci nás dopredu odpísali. Ale hráči podali v prvom zápase vynikajúci výkon a teraz sme opäť ukázali našu silu. Na ihrisku sme nechali všetko a musím poďakovať každému, kto sa na tom podieľal," citoval trénera Granady Diega Martineza portál football-espana.net.

V tábore Neapola panovalo po zápase sklamanie. Zverenci trénera Gennara Gattusa už vypadli aj z domáceho pohára, v lige sú na siedmom mieste a ak chcú hrať v Európe aj o rok, musia zabrať. "Mohli sme ukázať viac. Po prehre 0:2 v prvom dueli sme to mali v odvete náročné, keď súper vyrovnal, zobral nám vietor z plachiet, ale snažili sme sa až do konca. Veľmi sme túžili postúpiť, takže nás vyradenie bolí. Nie je však čas na výhovorky, náš cieľ je jasný, chceme sa kvalifikovať do Ligy majstrov a spravíme všetko pre to, aby sme sa dostali v Serii A do top 4. Je to pre nás dôležité a musíme to splniť za každú cenu," povedal pre Sky Sport obranca Neapola Kalidou Koulibaly.

Neapol síce v súťaži skončil, no v osemfinále bude mať Taliansko ešte dvoch zástupcov. AS Rím doma nadviazal na víťazstvo v Brage 2:0 a v domácej odvete uspel 3:1. Oveľa viac sa natrápilo AC Miláno. V prvom stretnutí remizovalo v Belehrade s Crvenou zvezdou 2:2 a príliš neoslnilo ani v odvete. Po remíze 1:1 síce postúpilo, ale aj vzhľadom na dvadsaťminútovú presilovku po vylúčení Marka Gobeljiča v 70. minúte sa od "rossoneri" čakalo viac. "Úprimne, nie sme v najlepšej forme. Chýbajú nám víťazstvá, ktoré by nám dodali sebadôveru a energiu. V tomto zápase sme mali viac dominovať, ale neboli sme dostatočne precízni v kombinácii. Dôležité je, že sme postúpili," zhodnotil súboj tréner AC Stefano Pioli.