Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany 4:5 v 29. kole extraligy

Gólová radosť hráčov Piešťan Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Najviac gólov v stretnutí padlo v 2. tretine.

Skalica 9. decembra (TASR) - V súboji tabuľkových susedov úvod zápasu patril hosťom, ktorí sa už v 1. min sa zásluhou Melicháreka ujali vedenia. V ďalšom priebehu sa hra prelínala z jednej strany na druhú, ale bez vážnejších šancí pred oboma bránkami. V 10. min sa do sľubnej šance dostal domáci Sloboda, ale skóre sa menilo až v 12. min keď Preisingerom nahodený puk obrana hostí "upratala" do vlastnej brány.

Druhú tretinu začala aktívnejšie Skalica, ale boli to opäť hostia ktorí sa dostali do vedenia gólom H. Ručkaya. V ďalších minútach mali iniciatívu na svojich hokejkách Piešťanci, ktorú Melichárek, H. Ručkay po prihrávke brankára Tomeka a Stupka premenili na góly. V presilovej hre potom Pálffy znížil. Hra sa pritvrdila, zvýšila sa nervozita, čo vyústilo v potýčku a v presilovej hre sa Konečnému pohotovou strelou podarilo znížiť.

Na začiatku tretej tretiny domáci mali ešte výhodu presilovej hry, dostávali súpera pod tlak, ale nevyužili ju. Gól prišiel v 46. min, keď Mikuš prešiel obranou hostí a peknou strelou skóroval. Tento gól vrátil domácich opäť do zápasu a záver zápasu zdramatizovali. Ale ani odvolanie brankára im vyrovnanie neprinieslo.


HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany 4:5 (1:1, 2:4, 1:0)

Góly: 12. Preisinger, 34. Pálffy, 40. Konečný, 46. Mikúš - 1., 30. Melichárek, 23., 31. H. Ručkay, 32. Stupka. Rozhodovali: Jonák - Tvrdoň, Junek, vylúčení: 6:5, navyše Preisinger (Skalica) na 2 min + DKZ za hrubosť - Chylo (Piešťany) na 5 min + DKZ za hrubosť, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2283 divákov.


Hlasy po zápase:

Svatopluk Kosík, asistent trénera Skalice: "Rýchly gól poznačil našu hru v celej prvej tretine. Hra z našej strany nebola vôbec dobrá. V druhej tretine sme kopili chyby. Až v tretej tretine sme hrali dobre, chceli sme zápas zvrátiť, ale nakoniec si tri body odváža súper."

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "V Skalici sa hral dobrý hokej, ktorý sa musel páčiť aj divákom. Podarilo sa nám dať rýchly gól a dostali sme sa do vedenia. Súper vyrovnal viac-menej našim vlastným gólom. Hrali sme zo zabezpečenej obrany, získali opäť vedenie. Potom sme však po chybách o neho takmer prišli. V tretej tretine sme inkasovali zbytočný gól. Zápas sme nakoniec dotiahli k víťazstvu, za čo chlapcom ďakujem."