Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Hokejisti z Michaloviec doma prehrali proti Trenčínu o 4 góly

Na snímke vpravo Patrick Kudla (HK Dukla Trenčín) oslavuje gól so spoluhráčom Samuelom Honzekom (HK Dukla). Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Domáci chceli vrátiť Trenčínu prehru 1:4 z prvého vzájomného zápasu, no prvá tretina im nevyšla podľa predstáv.

Michalovce 31. októbra (TASR) - Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili v 13. kole Tipos extraligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 5:1.

Domáci chceli vrátiť Trenčínu prehru 1:4 z prvého vzájomného zápasu, no prvá tretina im nevyšla podľa predstáv. Obranu hostí neprekonali ani počas 98-sekundovej presilovky o dvoch hráčov v 8. minúte, sľubnú príležitosť nevyužil Keränen a onedlho gólovo pykali. V 12. minúte brankárovi Kaarlehtovi prepadla strela Krajča, ktorý prvým gólom v sezóne otvoril skóre - 0:1. Hostia získali sebaistotu, v prvej tretine boli strelecky aktívnejší, ale skóre sa už nezmenilo.

Hostia pridali dôležitý gól na 0:2 v 23. minúte po tom, čo zvládli ďalšie oslabenie. Tybor si v ofenzívnej akcii vytvoril streleckú pozíciu a strelou spomedzi kruhov dosiahol svoj 100. gól v najvyššej slovenskej súťaži - 0:2. Znížiť mohol obranca Macejko, ale jeho strela so sľubnej pozície neskončila v bránke. Ani v druhej časti nebola núdza o viaceré strelecké pokusy na oboch stranách, no spokojnejší boli po nej hostia, ktorí si dvojgólový náskok postrážili aj vďaka pozornému brankárovi Valentovi.

V 44. minúte ešte J. Švec po samostatnom úniku nezvýšil náskok Trenčanov a na opačnej strane Valent podržal svoj tím po pohotovej strele Cameranesiho. Po vylúčení Bezúcha na 5 min. + DKZ hrali domáci od 50. minúty presilovku, ktorú podporili šiestym korčuliarom po stiahnutí brankára Kaarlehta. Kontaktný gól však nedosiahli, naopak, Minárik pridal do prázdnej bránky tretí gól Trenčína - 0:3. Kaarlehto sa následne vrátil do bránky a už o minútu ho prestrelil Beták - 0:4. Domáci však predsa len dosiahli gól v presilovke, keď Gajdoš prvým extraligovým gólom zmaril Valentove čisté konto - 1:4. Gólovo úrodnú pasáž uzavrel Minárik, ktorý opäť využil hru domácich bez brankára - 1:5. Záver zápasu priniesol viacero šarvátok vrátane potýčky Fourniera s Crinonom.

Hlasy trénerov po zápase:


Juraj Faith, tréner HK Dukla Ingema Michalovce: "Súhlasím s tvrdením, že je to zaslúžené víťazstvo Trenčína. My sme dnes po víťazných zápasoch nespoznávali naše mužstvo. Všetko to odštartovala nevydarená presilovka piatich proti trom. Boli sme slabí na puku, všade sme boli neskôr. Trenčania vyhrávali súboje a predčili nás vo všetkých smeroch. My sa musíme z tejto prehry rýchlo otriasť. Dnes nás hostia vyzliekli donaha. Nečaká nás ľahký týždeň, cestujeme do Košíc a do Zvolena. Netreba všetko šiť horúcou ihlou, no dnešný zápas si určite musíme dobre rozobrať, pretože z našej strany bol hrozný."

Ján Pardavý, tréner HK Dukla Trenčín: "Z našej strany to bol dobrý zápas. Zachytili sme začiatok zápasu, mali sme dobrý pohyb. Boli sme silní na puku a išli sme aj do vedenia a to bolo dôležité pre konečný výsledok. V 2. tretine sme mali úsek, v ktorom sme spravili viac chýb, než je prípustné. Na jej konci nás domáci zatlačili, ale podržal nás brankár Valent. Hráči, ktorí chodili na oslabenia, odviedli skvelú robotu. Zblokovali sme veľa striel a myslím si, že víťazstvo je zaslúžené. V závere to boli divoké, ale nemyslím si, že to bolo zásluhou tímov na ľade."

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Dukla Trenčín 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)


Góly: 55. Gajdoš (Chalupa) - 12. Krajč (Rehuš), 23. Tybor (Bezúch, Crinon), 53. Minárik (Švec), 54. Beták, 57. Minárik. Rozhodovali: Žák, Korba - Šoltés, Jurčiak, vylúčení: 2:4 na 2 min., navyše Bezúch (Tren.) 5+DKZ za faul lakťom, J. Švec (Tren.) 5+DKZ za napadnutie, Fournier (Mich.) a Crinon (Tren.) za bitku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:2, 100 divákov.

zostavy:

Michalovce: Kaarlehto - Bokroš, Macejko, Pavlin, Stripai, Mudrák, Gajdoš, Hajnik - Regenda, Cameranesi, Keränen - Žitný, Suja, Galamboš - Erkinjuntti, Mráz, Kukuča - Fournier, Lačný, Chalupa

Trenčín: Valent - Lemcke, Kudla, E. Švec, Starosta, Crinon, Nemčík, Nátny - Tybor, Mikyska, Bezúch - Valach, Paukovček, Honzek - Minárik, J. Švec, Berisha - Krajč, Rehuš, Beták - Krajčovič