Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

HK Dukla Ingema Michalovce porazil HK Dukla Trenčín v 4. štvrťfinále

Na snímke gól v sieti brankára Tomáša Tomeka (HK Dukla Ingema Michalovce) v 3. štvrťfinálovom zápase Kaufland play off Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce, 7. apríla 2021 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Trenčania začali štvrtý zápas dvoma vylúčeniami na začiatku stretnutia.

Trenčín 7. apríla (TASR) - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v stredajšom štvrtom zápase štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HK Dukla Trenčín tesne 5:4 a v sérii vedú 3:1. Piaty duel je na programe v piatok na ľade Michaloviec.



HK Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce 4:5 (1:2, 2:1, 1:2)

Góly:
9. Valach (Berisha, Rehuš), 25. Bokroš (Kettunen, Švec), 35. Berisha (Ackered, Okuliar), 51. Ackered (Kettunen, Švec) - 6. Lehtonen (Southorn, Bartánus), 19. Regenda (Galamboš), 32. Mašlonka (Karaffa, Šedivý), 49. Karaffa (Mihálik), 52. Regenda (McCormack, Korhonen). Rozhodovali: Tvrdoň, Orolín – Kacej, Ordzovenský, vylúčení: 6:4 na 2 min, navyše Okuliar 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, bez divákov.

/stav série 1:3/

Trenčín: Valent – Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha – Sádecký, Paukovček, Sojčík – Kukuča, Rehuš, Okuliar – Berisha, Švec, Kettunen – Reddick, Valach, Krajč – Beták

Michalovce: Tomek – Mudrák, Mihálik, McCormack, Southorn, Louis, Ťavoda, Lačný, Šedivý – Takáč, Lalancette, Šoltés – Erkinjuntti, Lehtonen, Korhonen – Regenda, Galamboš, Bartánus – Karaffa, Suja, Mašlonka


Trenčania začali štvrtý zápas dvoma vylúčeniami na začiatku stretnutia. To prvé ešte prežili bez ujmy. V druhom sa však hostia z Michaloviec natrvalo usadili pred Valentom a podarilo sa im otvoriť skóre stretnutia. V 6. minúte prešla Lehtonenova strela od modrej čiary až do siete. Východniari sa z vedenia dlho netešili. Domáci odpovedali rovnako v presilovej hre. Po vyhranom vhadzovaní sa do puku od modrej čiary oprel Valach a strelou pod hornú žŕdku nedal Tomekovi šancu. Zápas nabral tempo a bojovalo sa o každý centimeter ľadu. V závere úvodnej časti hry nezvládol osobný súboj Ilenčík. Do nájazdu sa dostal Regenda a obstrelil Valenta. V samom závere prvej tretiny šli Trenčania do brejku. Krajčovej strele chýbali centimetre.

Na snímke hráči HK Dukla Ingema Michalovce sa tešia po prvom góle v 3. štvrťfinálovom zápase Kaufland play off Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce, 7. apríla 2021 v Trenčíne.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa


Úvod druhej časti hry vyšiel lepšie Trenčanom. V 24. minúte sa do zakončenia prekľučkoval Berisha. Bol však blízko gólmana na to, aby dokázal lepšie zakončiť. O minútu neskôr prihral Kettunen puk spoza bránky na modrú čiaru Bokrošovi, ktorý ho poslal do vinkla. Michalovčania sa postupne prebrali a v polovici zápasu im mohol vedenie prinavrátiť Karaffa po výbornej prihrávke Bartánusa. Proti bol pohotový Valent, ktorý sa dokázal presunúť k pravej žŕdke. V 32. minúte trafil po prihrávke Karaffu ideálne Mašlonka a Valent bol bez šance. V 35. minúte hrala domáca Dukla viac ako minútovú presilovú hru o dvoch hráčov. Po niekoľkých pokusoch sa napokon podarilo strelou z prvej uspieť Berishovi a vyrovnal na 3:3. V 37. minúte mohli ísť Michalovce znova do vedenia. Bokroš sa pošmykol za bránkou. Pred ňou zostal nepokrytý Takáč. Jeho delovka však mierila iba do hrude Valenta.

Tretiu tretinu začali aktívnejšie hostia z Michaloviec, ktorí dohrávali presilovú hru. V tlaku zostali aj po jej konci a vybojovali si ďalšiu výhodu o jedného hráča, no bez gólového úspechu. Po nej sa však východniari presadili. Puk sa z rohu klziska odrazil medzi kruhy a pohotový Karaffa trafil nad Valentovu vyrážačku. "Vojaci" nezložili zbrane a už o niečo viac ako minútu bolo vyrovnané. Puk spoza bránky putoval na modrú čiaru pre Ackereda, ktorý umiestnenou strelou upravil na 4:4. Gólová prestrelka pokračovala. V presilovej hre vystrelil od modrej čiary McCormack, puk sa odrazil od žŕdky a do siete ho zblízka poslal Regenda, čím rozhodol o víťazstve Michaloviec.