Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

HK Nitra - HKM Zvolen 1:5 v 16. kole Tipsport extraligy

Matúš Rais z Nitry (druhý zľava) vyráža puk z bránkovej čiary v zápase 16. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HKM Zvolen Foto: TASR/Henrich Mišovič

Jediný gól domácich strelil Tománek.

Nitra 30. októbra (TASR) - Domáci začali ako zvyčajne ofenzívne, na začiatku šiestej minúty poslal Nádašdi puk cez celú útočnú tretinu Chrenkovi, no brankár Zvolena Šimko sa stihol presunúť. Na konci siedmej minúty vyskúšal Podstavek na Šimka blafák, no puk mu skĺzol z čepele hokejky. Odpoveďou hostí bol gól v 8. minúte, keď Zuzin využil presilovku. O štyri minúty využil Zvolen aj druhú presilovku. Lukáš Jurík prekonal Valenta strelou z ľavej strany - 0:2. V závere prvej tretiny mohli hosti skórovať ešte dvakrát, no Podkonický ani Zuzin nedokázali Valenta prekonať.

Na začiatku druhej časti stretnutia sa opäť tešili hráči Zvolena, keď vo štvrtej presilovke hostí strelil po prihrávke brankára Šimka ich už tretí gól Chovan. Nitrania mali dôvod na radosť až v 26. minúte, keď sa gólom Tománeka vrátili do zápasu a opäť to bol gól v presilovke - 1:3. Ďalšie šance na vylepšenie skóre mali Nitrania Tománek i Chrenko, no v dobrých pozíciách bránu netrafili. Tretia tretina začala šancou Nitry, keď už v 12 sekunde Nádašdi tvrdo vystrelil, no Šimkova lapačka bola na mieste. Góly však strieľali hostia, v 52. minúte si Chovan počkal na Lukáša Juríka a ideálne mu prihral na gól, o dve minúty ušiel do brejku Brabenec a prekonal Valenta - 1:5. V závere sa ešte vylučovalo, no skóre sa už nezmenilo.


HK Nitra - HKM Zvolen 1:5 (0:2, 1:1, 0:2)

Góly: 26. Tománek - 12., 51. L. Jurík, 8. Zuzin, 22. Chovan, 54. Brabenec. Rozhodovali: Lauff - Kalina, Smerek, vylúčení: 6:7, navyše: Kmeč 10 minút za nešportové správanie, Mašlonka 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku - L. Jurík 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:1, 3173 divákov


Hlasy po zápase:

Karol Kolečáni, tréner Nitry: "Po posledných dobrých výkonoch sme hrali dosť kŕčovito, v druhej tretine sme sa mohli dostať na kontakt, no nevyužili sme šance a výsledok hovorí za všetko."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Základ celého víťaztva bola dobrá robota celého tímu, využívali sme presilovky, potom sme sa dostali pod tlak, ale v tretej tretine sme zase mali navrch my."