Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

HK Poprad angažoval slovinského obrancu Podlipnika

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podlipnik začal sezónu 2022/2023 v Spišskej Novej Vsi, v polovici októbra však v klube skončil, odvtedy bol bez angažmánu.

Poprad 12. januára (TASR) - Do kádra hokejistov HK Poprad pribudol počas prebiehajúceho týždňa tretí legionár. Po Čechovi Petrovi Kolouchovi a Američanovi Nickovi Jermainovi zamieril ku "kamzíkom" aj slovinský obranca Matic Podlipnik. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Podlipnik začal sezónu 2022/2023 v Spišskej Novej Vsi, v polovici októbra však v klube skončil, odvtedy bol bez angažmánu. V 5 zápasoch mal bilanciu 2 asistencie, 4 plusové body a 4 trestné minúty. V slovenskej extralige už hral aj za Slovan Bratislava.

"Rýchlo a korektne sme sa s HK Poprad dohodli na podmienkach spolupráce. Popradu chcem pomôcť, aby sme do konca základnej časti získali čo najviac výhier, čo najlepšie postavenie v tabuľke a v play off sa pokúsili o čo najdlhšiu sezónu. Z kabíny sa poznám s Oldrichom Kotvanom, väčšinu ostatných si pamätám ako súperov," poznamenal Podlipnik. Po jeho príchode je v popradskom kádri sedem legionárov, pričom presne toľko ich môže zasiahnuť do jedného zápasu.