Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Mladík Tatar mal na dosah víťazný gól, skoro pokazil Hossov 1000. duel

Hokejista Chicaga Blackhawks Slovák Marián Hossa (biely dres) v zápase zámorskej hokejovej NHL Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks v Detroite 3. marca 2013. Foto: TASR/AP Photo

Fantastický zápas dvoch špičkových tímov NHL mal rozuzlenie až v samostatných nájazdoch. Detroit mal na dosah víťazstvo nad Chicagom, ktoré mohol zariadiť Slovák Tatar.

Bratislava 4. marca (TERAZ.sk) - Forma a hlavne budúcnosť mladíka Tomáša Tatara smeruje s určitosťou do prvého tímu červených krídel. O svojich kvalitách presvedčil aj v nočnom zápase NHL, keď v 43. minúte strelil jediný gól Detroitu. Práve tento presný Tatarov zásah delil Red Wings dve minúty pred koncom zápasu od víťazstva nad Chicagom. Nebyť fatálnej chyby, ktorú tesne pred koncom vyprodukoval Jonathan Ericsson, Red Wings mohli prerušiť famóznu 22 zápasovu rekordnú sériu s bodovým zápisom Blackhawks od začiatku sezóny. Obranca červených krídel vyhodil puk mimo hracej plochy, začo putoval na dve minúty na trestnú lavicu. V presilovke potom vyrovnal dve minúty pred koncom Kane, ktorému po uvoľnení medzi dvoma obrancami Detroitu krásne nahrával Stalberg.

Foto: TASR/AP
V predĺžení sa nerozhodlo a tak nasledovali samostatné nájazdy, v ktorých skazu Detroitu dokonal Patric Kane. Chicago tak aj naďalej kráľuje celej súťaži zámorskej NHL.

Zápas mal okrem iného vzácnu príležitosť pre ďalšieho Slováka. Marián Hossa hrajúci za Chcago Blackhawks, vykorčuľoval na svoj 1000. zápas v NHL, stal sa piatym Slovákom, ktorému sa to podarilo. Mladík Tatár mu túto oslavu takmer pokazil.

Chicago vyhralo deviaty zápas v sérii a bod získalo už v 28 po sebe idúcich dueloch základnej časti NHL - od prehry s Nashvillom 25. marca 2012. Vyrovnali tak druhú najdlhšiu šnúru v histórii, ktorú predviedol Montreal v sezóne 1977/1978. Na čele je 35 zápasov s aspoň jedným bodom v podaní Philadelphie počas ročníka 1979/1980.