Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hodgson sa vrátil na lavičku Crystal Palace,nahradil odvolaného Vieiru

Tréner Roy Hodgson, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Vieira bol vo funkcii hlavného trénera dvadsať mesiacov. V uplynulej sezóne tím doviedol k 12. miestu v lige a do semifinále Pohára FA.

Londýn 21. marca (TASR) - Tréner Roy Hodgson sa vrátil na lavičku anglického futbalového klubu Crystal Palace. Predbežne do konca sezóny na nej nahradí odvolaného Patricka Vieiru s cieľom zachrániť klub v Premier League. Hodgson už viedol Crystal Palace v rokoch 2017 až 2021.

"Jediným cieľom je pre nás zachovať si príslušnosť medzi elitou," povedal 75-ročný Hodgson, ktorý naposledy pôsobil vlani vo Watforde a v minulosti viedol aj anglickú reprezentáciu (2012–2016). Jeho tím figuruje po štyroch prehrách za sebou v tabuľke najvyššej anglickej súťaže na 12. mieste, ale iba tri body nad pásmom zostupu. Crystal Palace ešte v tomto roku v lige naplno nebodoval a ťahá 12-zápasovú šnúru bez víťazstva.

"Je privilégium, že ma požiadali o návrat do klubu, ktorý pre mňa veľa znamená, a že mám za úlohu pokúsiť sa zlepšiť jeho výsledky," uviedol Hodgson, ktorého asistentom bude Paddy McCarthy. Prvý zápas na lavičke absolvuje 1. apríla proti Leicesteru. V závere sezóny sa očakáva veľký boj o zotrvanie v Premier League, keďže posledných deväť tímov tabuľky sa "tlačí" v rozpätí štyroch bodov.

Vieira bol vo funkcii hlavného trénera dvadsať mesiacov. V uplynulej sezóne tím doviedol k 12. miestu v lige a do semifinále Pohára FA.