Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Bratislava Capitals podpísal zmluvy s Romančíkom a Bezákom

Na snímke viceprezident a generálny riaditeľ hokejového klubu iClinic Bratislava Capitals Dušan Pašek ml. Foto: TASR - Pavol Zachar

Capitals budú v nasledujúcej sezóne hrať v rakúskej nadnárodnej súťaži ICE Hockey League.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Hokejový klub iClinic Bratislava Capitals podpísal zmluvy na nasledujúcu sezónu s obrancom Ladislavom Romančíkom a útočníkom Adamom Bezákom.

Dvadsaťštyriročný Romančík strávil uplynulé dva ročníky v českých kluboch Litvínov a Kladno, predtým si zahral za Trenčín, či juniorské tímy Södertälje a Lulea vo Švédsku. Na konte má aj štarty v reprezentačnom drese. "O Ladislava Romančíka malo záujem viacero slovenských klubov, preto som rád, že ho zaujala práve naša vízia a stal sa súčasťou Bratislava Capitals. Jedná sa o hráča, ktorý má výborné fyzické parametre a na svoju výšku disponuje aj kvalitným korčuľovaním. Odohral niekoľko zápasov v slovenskej reprezentácii, pričom posledné dve sezóny pôsobil v českej extralige a verím, že nám svojou kvalitou pomôže v ICE Hockey lige," uviedol v tlačovej správe viceprezident a generálny riaditeľ klubu Dušan Pašek.

Tridsaťjedenročný Bezák odohral uplynulé štyri sezóny za holandský Heerenveen Flyers, predtým pôsobil v nižších švédskych súťažiach, zámorskej QMJHL, Banskej Bystrici či Slovane Bratislava. "Adam je bývalý mládežnícky reprezentant, ktorý na sebe tvrdo pracuje a je dobre fyzicky pripravený. Posledné sezóny pôsobil v Holandsku, kde patril k najlepším hráčom súťaže. Očakávame od neho, že svojimi korčuliarskymi schopnosťami a pracovitosťou v prospech tímu sa stane platnou súčasťou nášho kádra," dodal Pašek.

Capitals budú v nasledujúcej sezóne hrať v rakúskej nadnárodnej súťaži ICE Hockey League. Súťaž sa začína 25. septembra, pričom prvý prípravný zápas odohrá bratislavské mužstvo v utorok 18. augusta na ľade HKM Zvolen.