Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Zvolen prehral v Trenčíne, Košice zdolali B.Bystricu na svojom ľade

Archívna foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Výsledky 14. kola najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

Bratislava 26. októbra (TASR) - Výsledky zápasov 14. kola Slovenskej Tipsport extraligy:

HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)

Góly: 6. Haščák, 14. Slovák, 18. Jenčík, 33. Novotný. Rozhodovali: J. Konc - M. Korba, P. Korba, vylúčení: 5:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedania: 21. Slipčenko (B. Bystrica) namiesto Dzubinu, 22. Styk (B. Bystrica) zapojil sa do hry, 8347 divákov - vypredané.



V domácom prostredí začali aktívnejšie "oceliari" a už v 3. minúte zamestnala hosťujúceho gólmana Dzubinu dvojica Haščák, Pašek, ich dobré šance však zostali nevyužité. Na opačnej strane to skúšal strelou z pravého kruhu Nemček, no pozorný Hylák si s jeho zakončením poradil. V 6. minúte otvoril skóre duelu aktívny Haščák, ktorý v presilovej hre vymietol ľavý horný roh Dzubinovej bránky - 1:0. "Barani" sa snažili okamžite odpovedať, ale Hylák si poradil so strelou Grmana i následnou dorážkou Nemčeka. Druhý menovaný mal gól na hokejke v 8. minúte, košický gólman sa pri jeho zakončení opäť vyznamenal. V ďalšom priebehu na ľade dominovali domáci hráči, ktorí v 14. minúte už vyhrávali 2:0, Haščák spoza bránky našiel pred Dzubinom voľného Slováka a ten pohodlne dopravil puk za jeho chrbát. Košickí fanúšikovia sa tešili aj o štyri minúty neskôr, keď Jenčík strelou spoza obrancu prekonal banskobystrického gólmana - 3:0. V závere úvodnej dvadsaťminútovky mali hostia k dispozícii presilovú hru piatich proti trom, nič z nej nevyťažili, pretože už po niekoľkých sekundách sa Sýkora previnil proti pravidlám.

Na začiatku druhého dejstva dohrávali hostia presilovú hru štyroch proti trom, ale dve sľubné šance Grmana nielenže zmaril košický gólman Hylák, no vzápätí sa ocitol v úniku Pašek, ktorý však striedajúceho Slipčenka neprekonal. Hostia zvýšili dôraz v osobných súbojoch a často znemožňovali Košičanom plynulú rozohrávku. Domáci sa preto snažili o individuálne prieniky, ktoré však dlho nepriniesli želaný úspech. Až v 33. minúte spolupráca Marcinka s Novotným znamenala gólový zápis, keď druhý menovaný vymietol pravý horný roh Slipčenkovej bránky. "Oceliari" mohli v 36. minúte vyhrávať už 5:0, ale Jenčík svoje sóle nezakončil gólom, pretože brankár hostí jeho úmysel vystihol. Dve minúty pred koncom druhej tretiny bol blízko ku gólu hosťujúci Nemček, ktorý síce Hyláka prekonal, ale ten na bránkovej čiare pohotovo zasiahol.

Tretiu tretinu odštartovali v 45. minúte šance Marcinka na strane Košíc a Ziga na strane "baranov", obaja gólmani však podržali svoj tím. V 50. minúte sa ocitol pred Slipčenkom osamotený Róbert Huna, no ideálnu prihrávku od Spilára nedokázal pretaviť na strelenie piateho gólu. O dve minúty neskôr sa snažil zaznamenať čestný úspech hostí Sýkora, ale zoči-voči Hylákovi neuspel. V závere sa hostia snažili o skorigovanie nepriaznivého stavu, ale nepomohla im k tomu ani presilová hra. V 59. minúte bol ešte blízko ku gólu Jankovič, ktorý zblízka mieril tesne vedľa košickej bránky.

Pavol Zůbek, asistent trénera Košíc: "Začali sme s obrovskou chuťou, darilo sa nám strelecky a súperovi sme odskočili na 3:0. Aj keď sme v ďalšom priebehu výraznejšie gólovo nepresadili, musím pochváliť náš tím, že drel celý zápas."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Začali sme príliš ustráchane i keď sme si vypracovali šance, góly sme nedali. Otázkou je, že či pri skladbe nášho mužstva je to málo na to, aby sme sa v ďalších zápasoch strelecky presadili."

Dukla Trenčín - HKM Zvolen 4:3 pp (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)

Góly: 11. Koma, 28. Sojčík, 47. Kopecký, 65. Tybor - 36. Zuzin, 40. Škvaridlo, 49. Brabenec. Rozhodovali: Johansson (Švéd.), Müllner - Šefčík, Výleta, vylúčení: 7:5, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 3190 divákov

Na stretnutie vedúceho tímu extraligy prišla aj zvýšená návšteva, ktorá očakávala vyrovnaný súboj. Úvodná tretina bola zo strany hostí sebaistá, čo sa im nevyplatilo, lebo im chýbalo viac dôrazu v zakončovaní. Jediný gól tretiny strelil hráč Dukly Koma z presilovej hry. Hostia z dvoch nevyužili ani jednu. Druhú časť hry začali hostia s presilovou hrou, ktorú však nevyužili. Dukla naopak v presilovej hre v 28. minúte Sojčíkom dala druhý gól. V 36. minúte hostia využili presilovú hru a v poslednej minúte tretiny dali rovnako v presilovej hre druhý gól. Raritou bolo, že všetky štyri góly padli z presilových hier. Záver druhej tretiny, v ktorej herne napredovali hostia im priniesol vyrovnanie a v tretej sa čakalo kto z koho. Šance boli na obdivoch stranách, ale prvú využil v 49. minúte Kopecký, ktorý po nezištnej prihrávke medzi kruhy vsietil tretí gól. Tento stav trval štyri minúty, lebo Brabenec vyrovnal. Víťazný gól v riadnom čase nepadol, i keď viac štastia mala Dukla. Dráma stretnutia vyvrcholila v závere, keď sekundu pred koncom bol vylúčený Koma za zdržovanie hry a Zvolen do predĺženia nastúpil v presilovej hre 4:3. Gól nedal a nakoniec sa rozhodlo deväť sekúnd pred ukončením predĺženia, keď skóroval Tybor.

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Celkovo to bolo nervózne stretnutie, napokon sme zvíťazili so šťastím, keď sme prečkali presilovku 3:4 a dravý Tybor deväť sekúnd pred koncom rozhodol o našom víťazstve."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "V priebehu stretnutia bolo ťažkú určiť víťaza. Naše rozohrávky smerovali k spomaleniu hry, ale nakoniec došlo k predĺženiu. Nevyužili sme v ňom presilovku 4:3, čo nás nakoniec stálo dva body."


ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Góly: 7. Nemec, 20. Drgoň, 34. J. Ručkay, 60. Stupka - 20. Balán Rozhodovali: Goga - J. Tvrdoň, P. Tvrdoň, vylúčení: 4:6, navyše: Nikkilä (Poprad) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2384 divákov

V prvej tretine začali aktívnejšie hostia, vypracovali si niekoľko šancí, tie však nepremenili a tak prišiel trest. Saliji nahodil puk pred bránku a Nemec ho tečom dostal za hosťujúceho brankára. Po ňom mohol zvýšiť J. Ručkay spolu s bratom Henrichom, ale neboli úspešní. Druhý gól domácich pridal v poslednej minúte prudkou strelou od modrej čiary Drgoň. Tri sekundy do konca dokázal ešte znížiť Balán.

V druhej tretine začali domáci aktívne, vynútili si niekoľko presilových hier, Nemec spolu s J. Ručkayom svoje šance zahodili, podobne ako Filip. Tretí gól Piešťan pridal po peknej spolupráci bratov Ručkayovcov mladší Jakub a zvýšil na 3:1.

Poprad mohol na začiatku tretej tretiny znížiť, ale Bucovu strelu z bránkovej čiary odpratal Kolník. Domáci potom mohli zvýšiť v oslabení, ale prečíslenie nedotiahli do úspešného konca. Otčenášovu samostatnú akciu zastavila žrď a Melichárkovu šancu pre zmenu brankár hostí. V poslednej minúte hosťujúcej obrane unikol Stupka, bol faulovaný, ale trestné strieľanie nevyužil. Vynahradil si to však o pár sekúnd, keď do prázdnej bránky skóroval a stanovil výsledok na 4:1.

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Chceli sme nadviazať na naše posledné výkony a dobre sme sa pripravili na dnešný zápas. V prvej tretine však bol aktívnejší Poprad. Nám sa však podarilo dvakrát skórovať, na konci tretiny sme ale dostali úplne zbytočný gól. V druhej tretine sme začali viac korčuľovať, s veľkých šancí sme ale využili len jednu. V tretej časti sme čakali na chybu súpera, ktorá prišla a nám sa konečne podarilo vyhrať po 60 minútach."

Jozef Škrak, tréner Popradu: "Dnes sa hral kvalitný hokej vo vysokom nasadení. Zápas sa zlomil v druhej tretine, keď sme nepremenili šance a dopustili sme sa chyby, po ktorej dal súper tretí gól. Našim hráčom nemôžem odoprieť snahu, ale na súpera nestačili."

MsHK DOXXbet Žilina - MHC Mountfield 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Góly: 3. O. Ďuriš, 21. Brcko, 22. Krajči - 16. Markovič, 44. Beran. Rozhodovali: Jonák - Holienka, Valach, vylúčení: 8:6, navyše: Krajči (Žilina) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1264 divákov

Do susedského derby vstúpili domáci mimoriadne nabudení. Važan po chybe Beňu ešte Šúreka neprekonal, ale strela Ďuriša od modrej čiary už skončila v sieti. Ďalší gól mohol o malú chvíľu pridať Škoda, lenže v spleti hráčov nepretlačil puk do brány. Martinčania si súvislejší tlak vypracovali až v presilovej hre v polovici prvého dejstva. Pokusy Novotného a Mikušoviča skončili len na Lacovi. V ďalšej početnej výhode sa už hostia dočkali. V 16. minúte napriahol Novotný a Markovič jeho delovku šikovne tečoval do siete.

V úvode prostrednej časti predviedli vlci ešte drvivejší nástup. Po 27 sekundách zrazil nahodený puk za Šúreka Brcko a o ďalších 35 sekúnd prekonal martinského brankára po individuálnej akcii a efektnej kľučke aj Krajči. Klinec do hosťujúcej rakvy mohol zabiť Drevenák, lenže puk po jeho tvrdej strele skončil len na pravej žrdi. Ojedinelú príležitosť hokejistov z Turca nevyužil Hollý, ktorý v oslabení nedokázal usmerniť medzi tri žrde prihrávku Mikušoviča. V 35. minúte po Lažovom priťuknutí mieril Bulík vedľa a Fadrný na opačnej strane napálil len do brvna Lacovej brány.

Veľkú možnosť skorigovať výsledok mal Martin na začiatku tretej tretiny. Najskôr dohrával presilovú hru z konca druhej časti a následne po dvoch žilinských fauloch hral dokonca v 59-sekundovej početnej výhode o dvoch hráčov. Práve v nej Beran z pravého kruhu presne mierenou strelou prestrelil Laca a vrátil svoj tím do zápasu. V záverečnej desaťminútovke sa bojovalo o každý kúsok ľadu. Pred Šúrekom najskôr neuspel Bulík, hneď na to unikol do otvorenej obrany súpera Fadrný, ale zoči-voči Lacovi nevyzrel. Žilinčania sa ubránili aj počas powerplay hostí a po tuhom boji napokon získali všetky tri body.

Ladislav Spišiak, tréner Žiliny: "Prvá tretina bola vyrovnaná. V druhej sme sa mali dostať do väčšieho vedenia, vypracovali sme si mnoho šancí. Upozorňoval som, že to bude o disciplíne, pretože súper vie v početnej výhode pritlačiť. Bohužiaľ, niektorí hráči nepočúvali a určite budú za to postihnutí. Martin nás v závere zatlačil a pri samostatnom úniku Fadrného stálo pri nás aj šťastie. Som však šťastný, že sme konečne získali tri body."

Róbert Pukalovič, tréner MHC: "Ja môžem z našej strany hodnotiť akurát úvodnú tretinu, v ktorej sme aspoň niečo zahrali. Druhá bola katastrofálna. Za záverečnú si zaslúžia hráči pochvalu, že zrazu nemali ťažké nohy, zrazu boli včas pri puku a hrali to, čo mali hrať od začiatku. Presvedčili sme sa, že všetko je len v hlavách. Musíme mentálne pracovať s hráčmi, aby sa do zápasu dostali od úvodného striedania."

HK Nitra - HK 36 Skalica 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Góly: 7., 60. Segľa, 19. Jokila - 12. Vyrúbalík. Rozhodovali: Baluška - Brath, Návratek, vylúčení: 1:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2678 divákov

Lepšie začala Nitra, keď sa v 7. minúte predral z pravej strany pred branu hostí Martin Segľa a otvoril skóre. O päť minút však Skalica vyrovnala, keď Bezúch poslal puk Vyrúbalíkovi a puk po jeho strela švihom skonči v sieti nitrianskej brány. Do konca prvej tretiny sa domácim podarilo opäť skórovať, keď po peknej kombinácii prišla prihrávka Hamráka na Jokilu a brankár Romančík sa už nestačil presunúť.

Druhá tretina sa hrala znovu vo svižnom tempe, no bez gólov, najväčší vzruch priniesla šanca Kudrnu v 37. minúte, ktorý šiel sám na Valenta a hoci si ho položil na ľad, odkrytú bránu netrafil. Tretia tretina začala niekoľkými dobrými príležitostiami Nitry, dve najväčšie nepremenil po spolupráci so Stümpelom Jokila. V samom závere však využil Segľa chybu hostí a do prázdnej brány upravil na 3:1.

Karol Kolečáni, tréner Nitry: "Pred takouto diváckou kulisou sa zlý hokej hrať nedá. Dnes boli diváci našim šiestym hráčom a sme radi, že sme získali tri body."

Peter Oremus, tréner Skalice: "Myslím, že sme sa postarali o pekný hokej pred peknou návštevou, tu ľudia hokeju rozumejú, tlieskali domácim aj nám. Prehra nás mrzí, ale mali sme dobré momenty, no s jedným gólom sa v Nitre nevyhráva. Za svoj výkon sa však nemusíme hanbiť."