Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Dvadsiatka zvíťazila v Nyköpingu nad Švajčiarmi 4:3

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Slováci si po dvoch tretinách vybudovali pohodlný trojgólový náskok. Švajčiarom sa však v 52. minúte podarilo vyrovnať a nakoniec poslať stretnutie do samostatných nájazdov.

Nyköping 24. augusta (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov uspeli vo svojom treťom vystúpení na Turnaji piatich krajín vo Švédsku. O prehre švajčiarskych mladíkov rozhodol popradský útočník Alex Šotek v samostatných nájazdoch.

Slováci si po dvoch tretinách vybudovali pohodlný trojgólový náskok. Švajčiarom sa však v 52. minúte podarilo vyrovnať a nakoniec poslať stretnutie do samostatných nájazdov.



Turnaj piatich krajín hráčov do 20 rokov v Nyköpingu:

SLOVENSKO - Švajčiarsko 4:3 sn (2:0, 1:0, 0:3 - 0:0, 1:0)

Góly: 4. Repčík (Žlnka), 15. Kopecký (Suchý, Cedzo), 40. Cedzo (Kmec, Repčík), rozhodujúci sam. nájazd Šotek - 47. Gredig (Dionicio, Liechti), 49. Rod (Pont), 52. Weber (Quinn, Wagner). Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 45:38.

zostava SR 20: Jurčák – Štrbák, Nátny, Kmec, Baran, Žabka, Pišoja, Eperješi, J. Chromiak – Čiernik, Repčík, Žlnka – Šotek, Suchý, Gabriel – Jendek, Dej, Kukumberg – Cedzo, Masnica, Kopecký




hlas po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Ivan Feneš, tréner SR 20:"Naše víťazstvo sa rodilo ťažšie, vzhľadom na tretiu tretinu. Celý zápas sme dominovali, viedli sme 3:0, kontrolovali sme hru a zrazu prišiel päťminútový výpadok a strata koncentrácie. Súperovi sme dali šancu streliť dva góly. Zrazu sme začali robiť veci, ktoré nám nie sú vlastné. Odhadzovali sme puky. Švajčiari vyrovnali na 3:3. Vrátili sme sa späť k našej hre, v predĺžení sme v podstate celý čas mali puk na hokejkách, no nepremenili sme zopár dobrých šancí na gól. Až v nájazdoch rozhodol dvoma krásnymi gólmi Alex Šotek. Prvoradým cieľom tohto turnaja je získať čo najlepší obraz o chalanoch a zamerať sa na herné situácie, ktoré budú dôležité na ceste k úspechu na svetovom šampionáte."