Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

B. Bystrica hrala prvýkrát doma, Melicherčík opäť neinkasoval

Na snímke zrekonštruovaná tribúna na banskobystrickom zimnom štadióne v zápase 14. kola slovenskej hokejovej Tipsport extraligy HC 05 Banská Bystrica - HC Košice, 17. októbra 2014 v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Branislav Račko

O jediný gól zápasu sa postaral tesne pred koncom prvej dvdsaťminútovky Jenčík.

Banská Bystrica 17. októbra (TASR) - Banskobystrickí diváci si priali inauguračný gól v podaní svojich, no sklamali sa. V 19. min ďalšiu históriu staručkého štadióna v novom šate naštartoval gól hosťujúceho Jenčíka. Paradoxne sa oň zaslúžil domáci hráč, keď si jeho strelu vrazil do bránky obranca Rosandič. Domáci sa na zápas proti majstrovi tešili, konečne sa dočkali po breznianskej anabáze naozaj vlastného prostredia bez únavného cestovania. Dlho však novú severnú tribúnu a moderné chladenie pod zmenenými rozmermi ľadovej plochy obdivovať nemohli. Košičania síce po dvoch tretinách viedli len s jedným gólom, aj to streleným v presilovke, no súpera často varili vo vlastnej šťave a vypracovali si viacero šancí, ktoré si žiadali minimálne ďalšie dva - tri góly. Stačí len rekapitulovať, v 11. min Stupka namieril nájazd mimo bránku, v podobnej situácii sa ocitol Bartánus po chybe Kafku v 15. min a ani on nenamieril presne.

Na snímke Richard Jenčík (Košice) v zápase 14. kola slovenskej hokejovej Tipsport extraligy HC 05 Banská Bystrica - HC Košice, 17. októbra 2014 v Banskej Bystrici.
Foto: TASR/Branislav Račko
V druhej tretine zahodil ďalšiu gólovú príležitosť v 29. min Lapšanský a dve tutovky premárnili v 30. min Kolena a v 38. Cebák. Brankár Wiikman oslavoval 30 rokov tým najlepším spôsobom, udržal 'baranov' v hre a v nádeji prizdobiť rekonštruovaný štadión aspoň jedným bodom. V tretej tretine sa od nich žiadalo pridať plyn, pretože tých pár streleckých možností ich príliš nešľachtilo a brankár Melicherčík si na nich vylámať zuby nemohol.

Prekonať ho mohol zblízka v 42. min Gašpar, o štyri minúty neskôr mieril Hudec vo výbornom postavení mimo a Melicherčíka neprekonal v šanci ani Kytnár v 48. min. Rovnako na druhej strane dopadli aj Hrnka, v 52. min v nájazde Sojčík, a tak zápas vyústil do dramatického konca, so zúfalou snahou domácich vyrovnať a urputnou defenzívou hostí tomu zabrániť, alebo skóre navýšiť. Tlak 'baranov' vyvrcholil pri krátkej 40-sekundovej power play a ani on už nezmenil nič na fakte, že Melicherčík vychytal v košickej bránke svoj štvrtý shut-out v sezóne.

Fotogaléria zo zápasu


HC'05 B. Bystrica - HC Košice 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Gól:
19. Jenčík (Spilar, Štrbák). Rozhodcovia Kubuš, Jonák - Sčensny, Šefčík, vylúčení 4:4, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, 1713 divákov.

Hlasy po zápase:

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Napriek prehre chcem chalanom poďakovať. Zápas mohol byť aj iný, podržal nás brankár Wiikman, starosti nám robili rýchli útočníci súpera. Našťastie šance nevyužili, mohli sme s výsledkom niečo urobiť, v tretej tretine sme si vytvorili aj pár možností. Nemáme sa za čo hanbiť, hrali sme prvýkrát doma, len nás mrzí, že sme nestrelili gól, bojovali sme však do konca a paradoxne sme prehrali vlastným gólom."



Anton Tomko, tréner Košíc: "Zápas chudobný na góly nemusel byť, ak by sme v prvej tretine využili dva samostatné nájazdy, v druhej tretine ďalšiu obrovskú šancu a v tretej samostatný nájazd. V Banskej Bystrici sme chceli vyhrať, to sa nám podarilo, a to proti bojovnému a obetavému súperovi."



Mislav Rosandič, obranca B. Bystrice: "Nešťastný gól, puk ma trafil do brucha, strelil som si vlastný gól. Divákov sme nepotešili, no taký je hokej. Aj ľad nie je optimálny, je dosť mäkký, puk sa zastavuje. Rozmery ľadu sú iné, no mne to neprekáža. Košice potvrdili svoju silu, v defenzíve boli výborné."

Richard Jenčík, autor jediného gólu: "Bol to kuriózny gól, strela mi nevyšla, nešla ani do bránky, trafila domáceho hráča a puk sa ocitol v bránke. Bol to bojovný zápas, veľa sa jazdilo, brankári stáli pevne na svojom mieste. Vynovený štadión je oveľa krajší, mne sa páči, dobre sa tu hrá."