Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V derby Zvolen zdolal Banskú Bystricu, nepomohol ani hetrik Kudrnu

zimný štadión v Brezne Foto: TASR/Branislav Račko

Zápas sa hral v Brezne.

Brezno 5. októbra (TASR) - Pohronské derby bolo špecifické v tom, že o dva dni neskôr obe mužstvá budú dohrávať 87 sekúnd z prvého zápasu, keď im znemožnila vo Zvolene dohrať pyrotechnika v rukách banskobystrických divákov a následný hustý dym. Zvolenčania na breznianskom štadióne začali živšie, no dôležité boli strely na bránku a v nich sa blysli na oboch stranách Ďaloga a Kytnár.

V 9. min po pokuse Podkonického zazvonila žŕdka, podobnú šancu spálil vzápätí Kudrna. Od 10. min nastali strelecké preteky a trvalo len 135 sekúnd, aby padli štyri góly, z toho tri do zvolenskej siete. 'Barani' vyťažili z individuálnych kiksov súpera, v 10. min Hudec obkrúžil bránku, našiel voľného Kudrnu a ten nekompromisne zavesil. Aj keď Brabenec po nahrávke od Puliša poslal bekhend pod žŕdku a vyrovnal o necelú minútu neskôr, už v 12. min po chybe Juríka využil Kafka prečíslenie a v rovnakej minúte o 10 sekúnd neskôr Kudrna po hrúbke Bagina navýšil skóre na rozdiel dvoch gólov. Bystričania mohli streliť aj štvrtý, premárnili však štvorminútovú presilovku a v 19. min Block v brejku Šimka neprekonal.

V druhej tretine hostia pridali na dôraze, no gól mohol streliť na druhej strane Nicastro a v presilovke v 26. min strelou z uhla do žŕdky Hudec. V 29. min spolupráca Podkonického s Pulišom si žiadala presnejšiu trefu, Bystričania však ohrozovali Šimka o čosi častejšie a ďalší gól visel na vlásku. V 32. min Block trafil žŕdku a aj Ďalogov nájazd o niečo neskôr prinútil Wiikmana do stavu najvyššej pohotovosti. Na Pulišov dlhý samostatný nájazd po chybe Blocka vyrobenej v obrannej tretine už v 35. min nestačil a na ľade sa primerane zvýšilo napätie. To by však nesmeli mať Bystričania vo svojom tíme Kudrnu, strelca zápasu, ktorý hetrikom v 38. min prekonal Šimka a opäť odskočili súperovi na rozdiel dvoch gólov.

Vývin zápasu pred treťou tretinou poznačil 'video' gól Síkelu. Padol 15 sekúnd pred klaksónom po tom, čo sa Ďaloga natlačil pred bránku, Síkela pohotovo puk doťukol do siete, Rosandič ho síce ešte vymietol, no už za bránkovou čiarou, čo potvrdil aj videozáznam. Zvolenčanom v hľadisku nepomáhali diváci, ktorí museli po papierových náletoch na ľadovú plochu opustiť štadión už v úvode prvej tretiny, k srdcu si to nepripúšťali a dokázali sa vybičovať. Bagin, Brabenec a v konečnej fáze Podkonický sa v 46. min postarali v presilovke po krásnej spolupráci o vyrovnanie a vytrestali nedisciplinovanosť domácich. Zvolenčania sa aj naďalej dostávali do príležitostí, Tomko s Podkonickým nevyužili prečíslenie zásluhou Rosandiča, na seba sa hneval aj Jurík po nepremenenej šanci. Rozhodujúci gól sa zrodil v 56. min a postaral sa on Škvaridlu po chybe Kafku a po presnej nahrávke od Chovana. Presne 103 sekúnd pred koncom tretej tretiny sa začala dlhá hra bez brankára domácich, no bez želaného efektu. Naopak, 46 sekúnd pred koncom Puliš do prázdnej bránky dokonal skazu 'baranov'.

HC'05 B. Bystrica - HKM Zvolen 4:6 (3:1, 1:2, 0:3)
Góly:
10. Kudrna (Hudec, Lunter), 12. Kafka (Handlovský), 12. Kudrna (Block, Nicastro), 37. Kudrna (Block, Luža) - 11. Brabenec (Puliš, Podkonický), 34. Puliš, 40. Síkela (Ďaloga, Bortňák), 46. Podkonický (Brabenec, Bagin), 56. Škvaridlo (Chovan, Jurík), 60. Puliš (Brabenec). Rozhodcovia Baluška, Kubuš - Gajan, Smrek, vylúčení 3:5, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, 1972 divákov.