Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Piešťany zdolali Martin, hetrikom sa blysol Pašek

Dušan Pašek, ktorý prišiel do Piešťan z majstrovského klubu HC Košice Foto: TASR/František Iván

Martin prehral štvrtý zápas v rade .

Piešťany 5. októbra (TASR) - Domáci opäť potvrdili, že im úvodné dejstvá nevychádzajú, a hoci mal šancu Mišura, gól dal už v 2. minúte hosťujúci Illo, ktorý využil chybu domácej obrany a svoj nájazd premenil. Vyrovnať sa snažili Rapáč aj Pašek, ale neúspešne, rovnako ako na opačnej strane martinský Galamboš. V 8. minúte sa domáci tešili, keď Toman poslal prihrávku z kraja a Pašek strelou z prvej nedal Čechovi šancu. Domáci postupne ovládli ľad, ale Holovič ani Pašek vedenie na stranu Piešťan nestrhli.

Okamžite v úvode druhej časti už domáci viedli. Cuník nabil na modrú Raisovi a ten prestrelil Čecha – 2:1. Následne bola hra ako na hojdačke. Varga svoju šancu nevyužil, pretože bol faulovaný. V oslabení však unikol Holovič, ale nestihol zakončiť. Martin si následne vytvoril tlak, ale bez efektu. Počas piešťanskej presilovky zasa utiekol Galamboš, ale Šúrek sa vyznamenal. Na opačnej strane vyrazenú strelu Rapáča nedopravil do prázdnej bránky Brňák. Domáci sa dočkali nakoniec v 39. minúte, keď Peško od modrej nahodil puk a ten skočil až v sieti – 3:1. Okamžite po buly však Martinčania znížili zásluhou Važana – 3:2.

Tretia časť trochu zaostávala za predošlými dvomi a prvý vážnejší vzruch prišiel až v 47. minúte, keď Konečného teč Čech vyrazil vyrážačkou. V 49. minúte bol však krátky na strelu Pašeka, ktorý využil vysunutie Holoviča – 4:2. Vyrovnať mohol Fujerík, ale nepresadil sa ani po dvojnásobnom teči. Definitívu mohol dať zápasu Rapáč, ale nariadené trestné strieľanie nepremenil. V závere to ešte hostia skúšali hrou bez brankára, ale miesto zdramatizovania inkasovali od Pašeka, ktorý tak dosiahol hetrik.

ŠHK 37 Piešťany – MHC Mountfield (Martin) 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

Góly:
8. Pašek (Toman, Brňák), 22. Rais (Cuník, Peško), 39. Peško (Hamrák), 49. Pašek (Holovič, Rapáč), 60. Pašek (Holovič, Rapáč) – 2. Illo (Finsterle), 40. Važan (Fujerík, Ďatelinka). Rozhodovali: Orolin - Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 5:9, navyše: Finsterle (Martin) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 741 divákov

Hlasy po zápase:

Roman Sýkora, tréner Piešťan: "Chceli sme diktovať tempo hry, ale bohužiaľ sme dostali rýchly gól. Našťastie Dušan Pašek vyrovnal a od tohto momentu sme dostali súpera pod tlak a dostali sme sa do dvojgólového vedenia. Som rád, že chalani si verili aj naďalej a zápas odohrali dobre, kolektívne a zaslúžene vyhrali."


 Daniel Babka, tréner Martina:"Prišli sme do Piešťan bez piatich hráčov základnej zostavy, takže sme nasadili defenzívnu taktiku. Dostávali sme sa pod tlak, dokázali sme ho celkom úspešne eliminovať, zlomil nás ale štvrtý gól súpera, keď sme sa nadychovali k záverečnému náporu. Na konci sme sa ešte snažili hrať power play, ale bohužiaľ sme súperovi umožnili skórovať aj piatykrát. Dnes sme na body nemali nárok."