Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Skalica sa nepoučila, z Popradu odchádza s vysokou prehrou

Na snímke tréner Popradu Milan Jančuška Foto: TASR/Oliver Ondráš

O osude stretnutia rozhodla záverečná tretina, v ktorej domáci hokejisti strelili štyri góly.

Poprad 28. októbra (TASR) - Skalica, poznačená vysokou domácou prehrou s Nitrou, pôsobila v prvej tretine na popradskom ľade zakríknuto. Paradoxne v oslabení ju mohol do vedenia poslať na začiatku 9. minúty Vaškovič, jeho tvrdú strelu po sóle ale brankár Popradu úspešne zneškodnil. O chvíľu na to sa potvrdilo staré známe nedáš - dostaneš, do ideálnej streleckej pozície medzi kruhmi si nakorčuľoval obranca Suchý a Podtatranci viedli 1:0. Skaličania i naďalej hrali nedisciplinovane, za čo ich rozhodca trestal vylúčeniami, ale "kamzíkom" sa vedenie v prvej časti hry už navýšiť nepodarilo.

V druhom dejstve mali hostia viac ako 90-sekundovú výhodu o dvoch hráčov, ktorú zahrali veľmi zle. Nepresnú rozohrávku vystihol kapitán Popradu Kroták, položil si Romančíka, no jeho bekhendové zakončenie minulo odkrytú časť brány zásluhou nedovoleného zákroku Jankoviča. Prázdnu bránku netrafil ani Paukovček, do jeho strely sa obetavo položil Drtina. Poprad i naďalej zahadzoval šance, Matisovi nestačila ani prázdna klietka hostí. V 32. minúte mohli udrieť Skaličania, z nariadeného trestného strieľania ale Štumpf nevyrovnal. Zápas bez obrán pokračoval, čo nevyšlo popradskému Takáčovi, doviedol do gólového blafáku v 33. minúte Bezúch - 1:1. Rovnovážny stav vydržal 5 minút, keď sa po Suchého prihrávke spoza bránky presadil Takáč - 2:1.

Na začiatku záverečnej časti hry hral dlhú presilovku o dvoch hráčov i Poprad. Tesne po návrate prvého vylúčeného Skaličana sa zblízka presadil Tomáš Sýkora a zvýšil vedenie "kamzíkov" na 3:1. Domácim presilovky vychádzali, v početnej výhode sa presadil po Krotákovej prihrávke Paločko - 4:1. Skalica nevedela kam skôr skočiť, po peknej akcii navýšil v 52. minúte domáce vedenie na štvorgólový rozdiel Boltun. Exhibícia Popradu v tretej tretine pokračovala, šiestym gólom vyhnal Romančíka z bránky Hvila. V samom závere ešte domácich zachránila nastrelená konštrukcia brány, Skalica po domácom debakli tak vysoko prehrala i pod Tatrami.

HK Poprad - HK 36 Hant Skalica 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)
Góly:
10. Suchý (Sýkora, Hvila), 38. Takáč (Suchý, Paločko), 44. Sýkora (Suchý, Kroták), 50. Paločko (Kroták, Kasík), 52. Boltun (Kasík), 55. Hvila (Matis) - 33. Bezúch (Drtina). Rozhodovali: Jura - Gavalier, Sčensný, vylúčení: 3:7, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 1 049 divákov

Hlasy po zápase:
Milan Jančuška, tréner Popradu: "Dnešný zápas sme zlomili až tretím gólom. Výkonnostná latka našich hráčov je niekde inde, ako dnes ukázali. Prispôsobili sme sa súperovi, i keď výsledok hovorí inou rečou. Nie som spokojný s dnešným výkonom, zápas a výkon svojich zverencov som si predstavoval inak."
Štefan Mega, tréner Skalice: "Po veľkej prehre doma sme do Popradu prišli s tým, že chceme brániť a dlho hrať na nerozhodný stav. Škoda inkasovaného gólu v druhej tretine po našom vyrovnaní. V tretej tretine naša hra nemala ani hlavu ani pätu, zápas hráči dohrávali pod veľkou "dekou". Zostavu plátame ako vieme, mali sme veľa vylúčení a ťažko sa nám potom hrá proti takému skúsenému tímu ako je Poprad. Hráči sa na ľade doslova báli niečo vymyslieť, výsledkom čoho bola katastrofálna tretia tretina a štyri inkasované góly v našej sieti."