Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Majster z Košíc vyhral v Skalici, Hylák s čistým kontom

Na snímke útočník Košíc Gabriel Spilar Foto: TASR/ Milan Kapusta

Od úvodného buly držali iniciatívu v hre hostia.

Skalica 26. septembra (TASR) - Od úvodného buly držali iniciatívu v hre hostia. Už v 1. minúte nastrelili žŕdku a vzápätí Sojčík využil zaváhanie domácej obrany a s prehľadom prekonal Lipovského. Obraz hry sa nemenil ani v ďalšom priebehu. Skaličania sa napokon mohli dočkať vyrovnania v závere úvodnej tretiny, keď puk poskakoval v bránkovisku hostí, defenzíva "oceliarov" ho ale dokázala upratať do bezpečia.

V úvode druhej tretiny hostia pritlačili a zo svojej aktivity vyťažili druhý gól. Češík sa oprel do puku, ktorý si nešťastne zrazila do vlastnej siete skalická defenzíva. V ďalšom priebehu hry boli Košičania silnejší na puku, no Lipovský v bránke Záhorákov úspešne odolával náporu majstra. Na druhej strane sa do šance dostal Méry a po ňom aj Stloukal, Hylák si však držal čisté konto. V závere druhej časti hry hostia vystupňovali svoj tlak a pridali tretí gól z hokejky Kolenu.

Začiatok tretieho dejstva patril domácim. Zvýšili úsilie, bojovnosť aj rýchlosť a vytvorili si šance. Gól na hokejke mal Méry, no svoju možnosť pred Hylákom nevyužil. Košičania si v ďalších minútach pohodlný náskok udržiavali a v závere ho dokonca po peknej kombinácii ešte zvýšili, keď v 58. minúte prekonal Lipovského strelou pod hornú žŕdku Spilar - 0:4.

HK 36 Hant Skalica - HC Košice 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Góly:
1. Sojčík (Spilar, Češík), 22. Češík (Jánošík, Markuš), 39. Kolena (Lapšanký, Jánošík), 58. Spilar (Bartoš, Štrbák). Rozhodovali: J. Konc - Orolín, J. Tvrdoň, vylúčení: 4:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 1057 divákov

Hlasy po zápase:

Štefan Mega, tréner HK 36 Skalica: "Pre naše mužstvo to bola veľká škola. Chlapci videli, ako vyzerá konsolidované mužstvo, ktoré vedelo, čo chce hrať. Od začiatku boli Košice lepšie, dali gól a potom si robili, čo potrebovali. Dostali sme sa síce do šancí aj my, ale náš tím nemá také skúsenosti ani lídrov ako Košice."

Anton Tomko, tréner HC Košice: "Vo štvrtok sme boli ešte v Oulu, dnes sme už v Skalici. Prišli sme sem vyhrať, pretože tabuľka je vyrovnaná. Myslím si, že od začiatku sme mali zápas pod kontrolou. Prestrieľali sme súpera, podali sme zodpovedný výkon. S tromi bodmi sme spokojní."