Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hecl z Olomouca dostal pokutu za nafilmovaný pád

Na snímke Marek Hecl na zraze slovenskej hokejovej reprezentácie pred Švajčiarskym pohárom 10. decembra 2018 v Bratislave. FOTO TASR - Martin Baumann Foto: TASR

Hecl predstieral pád v 31. minúte duelu, v ktorom Olomouc vyhral na ľade "pernikárov" 2:1 po predĺžení.

Praha 19. novembra (TASR) - Slovenský útočník Marek Hecl z HC Olomouc dostal od disciplinárnej komisie českej hokejovej extraligy pokutu za nafilmovaný pád, ktorého sa dopustil v piatkovom zápase 18. kola na ľade Pardubíc po zákroku krajana v domácom drese Juraja Mikuša. Na základe verdiktu predsedu DK Viktora Ujčíka mu strhnú desať percent zo základnej mesačnej odmeny.

Hecl predstieral pád v 31. minúte duelu, v ktorom Olomouc vyhral na ľade "pernikárov" 2:1 po predĺžení. Ujčík situáciu riešil na základe zápisu zo stretnutia. Priamo v zápase rozhodca Antonín Jeřábek poslal na trestnú lavicu oboch slovenských hokejistov.

"Hráč zneužil predchádzajúci kontakt s hokejkou protihráča Juraja Mikuša k tomu, aby teatrálnym vykopnutím nohy a následným pádom dôsledky kontaktu zvýraznil a pokúsil sa tak ovplyvniť výrok rozhodcov," uviedol šéf disciplinárky na webe ceskyhokej.cz. Hecl prišiel do Olomouca pred sezónou z Dukly Trenčín, v 19 zápasoch v českej extralige nazbieral tri body za gól a dve asistencie.