Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Jozef Daňo sa vracia do Třinca ako asistent trénera dorastu

Jozef Daňo, archívna snímka Foto: TASR/Jozef Ďurník

Rodák z Nitry pôsobil v Třinci v rokoch 1996-2001 a za "oceliarov" odohral celkovo 327 zápasov s bilanciou 104 gólov a 148 asistencií.

Třinec 15. augusta (TASR) - Bývalý slovenský hokejový reprezentant Jozef Daňo bude pôsobiť v Třinci. V klube, v ktorom odohral šesť sezón, bude pôsobiť v pozícii asistenta trénera staršieho dorastu. Třinecký klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Rodák z Nitry Jozef Daňo pôsobil v Třinci v rokoch 1996-2001 a za "oceliarov" odohral celkovo 327 zápasov s bilanciou 104 gólov a 148 asistencií. Neskôr bol v troch sezónach asistentom trénera Dukly Trenčín a v ročníku 2014/2015 pôsobil ako generálny manažér "vojakov."

"Tým, že sa mi trochu zmenila rodinná situácia, som sa rozhodol, že sa presťahujem do Třinca, pretože cestovanie z Trenčína by bolo ťažšie," uviedol Jozef Daňo v rozhovore na stránke třineckého klubu. V klube, ktorého A-mužstvo sa v sezóne 2014/15 dostalo do finále českej extraligy, bude pôsobiť v pozícii asistenta trénera v staršom doraste. Pripojí sa tak k trénerom Vlastimilovi Wojnarovi a Miroslavovi Čečotkovi.

"Budem pomáhať s vecami, ktoré bude hlavný tréner potrebovať. Keď sa rozbehne sezóna, bude to zase o niečom inom. Chcel som robiť niečo užitočného, tak som sa bavil s Janom Peterekom (športový manažér mládeže, pozn.) o tom, že by som mal záujem trénovať a pomôcť chlapcom v hokejovom raste," poznamenal Jozef Daňo.