Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hokej: Jurčo bude v poriadku, otázny je Záborský

Tomáš Jurčo, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Záverečná nominácia na MS bude známa v nedeľu.

Piešťany 28. apríla (TASR) - Slovenskí hokejisti v generálke na MS neuspeli, no okrem prehry s Francúzskom trápili realizačný tím zranenia hráčov. Zápas nedohrali Tomáš Jurčo a Juraj Mikúš, ale mali by byť v poriadku. V priebehu nasledujúcich hodín tréneri vyradia z nominácie jedného obrancu a jedného útočníka, v prípade súhlasného stanoviska od Tomáša Záborského by musel opustiť tím ešte jeden hráč z útoku. Záverečná nominácia na MS bude známa v nedeľu.

Jurčo nehral už od druhej tretiny a zle vyzeral aj zákrok na Mikúša, po ktorom sa rozbilo plexisklo. "Tomáš Jurčo má menšie svalové zranenie v hornej časti tela, po dohode sme sa rozhodli, že zápas nedohrá. Ale neohrozuje to jeho štart na majstrovstvách sveta. V bolestiach dohral Christián Jaroš, ktorý zblokoval strelu a menšie zranenie na hornej končatine má aj Tomáš Marcinko. Ale ani v jednom prípade by to nemalo byť vážne," uviedol lekár tímu Milan Petro. V poriadku by mal byť aj Mikúš, ktorý mal po zákroku len drobné rezné rany na rukách.

Generálka Slovákom nevyšla, po piatkovej hladkej výhre 4:0 sa tentokrát tešili z výhry Francúzi. "Dali o gól viac a preto vyhrali. Ale mne sa naša hra pozdáva, hráme dobre dozadu, z toho pramenia aj naše šance. Len si nemôžeme začať myslieť, že sme neviem aký tím. Musíme hrať pokorne, dodržiavať systém a hrať ako jeden tím. Potom máme šancu," povedal po zápase Martin Bakoš, ktorý v dodatkových samostatných nájazdoch dvakrát prekonal súperovho brankára. "Ja mám nájazdy rád, zvlášť keď vychádzajú."

Druhý zápas po sebe odohral Andrej Sekera, čo je dobrý signál smerom k MS. Jeho zranené koleno sa zdá byť úplne v poriadku. "Je to dobré, cítim sa fajn," uviedol Sekera, ktorý na MS povedie Slovensko ako kapitán. "Máme mladé bojovné a rýchle mužstvo, ale našou prvoradou úlohou bude dobre brániť, potom sa snažiť dať nejaký gól. Myslím, že na to máme."