Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slovan privítal SKA Petrohrad, prehral 1:6

Vľavo Milan Bartovič (Slovan) a vpravo brankár Petrohradu Mikko Koskinen v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - SKA Petrohrad 26. decembra 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Pavol Neubauer

Po smolnom štedrodennom zápase s Neftechimikom Nižnekamsk hostí dnes HC SLOVAN BRATISLAVA elitný tím SKA Petrohrad. Zápas sa začal o 19:00.


Bratislava 26. decembra (TASR) – Hokejisti Slovana Bratislava sa rozlúčili s rokom 2014 vysokou prehrou v piatkovom domácom zápase KHL s favorizovaným SKA Petrohrad 1:6 a zaznamenali tretí neúspech v rade. "Belasí" figurujú na 11. priečke Západnej konferencie, na postupovú ôsmu strácajú päť bodov.

Do bránky Slovana sa premiérovo postavil Kanaďan David LeNeveu, no vydržal v nej iba do deviatej minúty. Po dvoch góloch z hokejok Ketova a Barabanova prepustil miesto Jaroslavovi Janusovi. Tomu vydržalo čisté konto len desať minút, na 3:0 zvýšil Martensson. Jeden z top favoritov celej súťaže dominoval aj v ďalšom priebehu a do "belasej" bránky skórovali ešte dvakrát Burdasov a raz Čudinov. V 59. minúte zaznamenal čestný úspech domácich kapitán Milan Bartovič.

Zverenci trénera Petriho Matikainena tak ukončil sedemzápasovú domácu sériu vysokou prehrou. Najbližšie ich čakajú štyri stretnutia na klziskách súperov. Trip odštartujú 4. januára o 18.00 h súbojom s Medveščakom Záhreb.

Priebeh zápasu

Favorit začal zostra a už v 2. minúte si vypracoval gólovú možnosť. Panarinovu strelu švihom však LeNeveu chytil do lapačky. Na druhej strane odpovedal Kudrna, ktorý si nakorčuľoval spoza bránky pred Koskinena, ale ten jeho pokus zmaril. Domáci inkasovali prvýkrát vo 8. minúte. Ketov vystrelil z pravého kruhu spoza obrancu a puk prešiel popri LeNeveuovom betóne do siete. O minútu neskôr bolo už 0:2. Po chybe obrany sa z podobnej pozície ako pri prvom góle presadil Barabanov. Tréner Matikainen na to reagoval výmenou brankárov. LeNeveuova premiéra v "belasom" drese tak trvala necelých deväť minút. V bránke ho vystriedal Janus, ktorý sa v 11. minúte predviedol pekným zákrokom pri veľkej šanci Martenssona. Kryl aj pokusy Kadejkina, Chochriakova i ďalšie možnosti hostí, no čisté konto mu do konca úvodnej tretiny nevydržalo. necelých tridsať sekúnd pred sirénou ho prestrelil Martensson, ktorému nabil spoza bránky Thoresen.

Slovan sa v úvode druhého dejstva pokúšal skórovať, vytvoril si zopár šancí, ale z dobrej pozície zakončoval iba Sersen a s jeho strelou si Koskinen hravo poradil. Naopak, Janus bol v 26. minúte prikrátky na strelu Burdasova spomedzi kruhov a tak domáci prehrávali už 0:4. O tri minúty neskôr to už bolo rozdielom triedy. "Belasí" hrali presilovku, no veľmi zle, stratili puk, do brejku dvaja na jedného sa dostali Kablukov s Burdasovom a druhý menovaný zvýšil už na 5:0. Na spadnutie bol aj šiesty gól. V 36. minúte sa Kalinin ocitol sám pred bránkou, ale Janus jeho tutovku chytil. V 39. minúte zlikvidoval aj ďalšiu šancu dvojice Thoresen - Martinsson.

Slovan si zahral v úvode tretej časti presilovku, ale nedokázali si vypracovať žiadne gólové šance. V 46. minúte sa dostal do brejku Vondrka, Koskinen si však s jeho tvrdou ranou poradil. V 49. minúte sa domáci bránili minútu a šesť sekúnd dlhej presile o dvoch hráčov. Štajnoch zblokoval delovku Belova, no ostal ležať na ľade a do šatne odišiel na nosidlách a v sprievode lekárov. Chvíľku na to pretavil presilovku na šiesty gól Čudinov. V 59. minúte zaznamenal čestný úspech domácich kapitán Bartovič.


Slovan Bratislava - SKA Petrohrad 1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
Góly:
59. Bartovič (Barker) - 8. Ketov (Burdasov, Kadejkin), 9. Barabanov (Burdasov), 20. Martensson (Thoresen, Ericsson), 26. Burdasov (Kablukov, Barabanov), 29. Burdasov (Kablukov), 50. Čudinov (Belov). Rozhodcovia: Bondar, Ščeniov - Goliak, Deďulia, vylúčení: 6:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, 10.055 divákov.

Zostavy
Slovan Bratislav: LeNeveu - Luža, Sersen, Štajnoch, Barker, Starosta, Kozák - Netík, Tičar, Jeglič - Nagy, Nedorost, Bartovič - Hudáček, Murley, Vondrka - Kudrna, Surový, Ölvecký

SKA Petrohrad:
Koskinen – Rukavišnikov, Kalinin, N. Belov, Kutejkin, A. Belov, Čudinov, Alexandrov, Chafizullin – Ericsson, Martensson, Thoresen – Dadonov, Šipačov, Panarin – Ketov, Kadejkin, Chohriakov – Barabanov, Kablukov, Burdasov


Hlasy po zápase
Petri Matikainen, tréner Slovana:
"SKA hralo dnes výborne, naozaj pekný hokej. Skvele korčuľovali, prihrávali si, premieňali šanca. Pre nás to bol veľmi zlý zápas. Boli sme pomalí, robili sme veľké chyby. Mali sme slabý začiatok a tak to aj pokračovalo, nevedeli sme sa nakopnúť. Vedeli sme, čo nás čaká, ale mentálne sme sa na to nedokázali pripraviť. Neviem prečo."

Milan Bartovič, kapitán a jediný strelec Slovana: "Z tejto domácej série sme chceli získať viac bodov, takže nie sme spokojní. Body sú jedna vec, ale druhá je, že nemôžeme predvádzať takéto výkony a takúto hru, keď sa na nás príde pozrieť vypredaný štadión. Teraz si k tomu musíme niečo povedať, oddýchnuť si a do nového roku vkročiť inou nohou. Keď chceme bojovať o play off, nie sme príliš ďaleko, tak musíme predvádzať iné výkony."

Michal Sersen, obranca Slovana: "Tak, ako sme skončili posledný zápas, posledné dve minúty, tak sme dnes začali a pokračovalo to celý duel. Súperovi sme sa nedokázali vyrovnať v ničom, korčuliarsky, fyzicky. Dnes boli lepší vo všetkom a zaslúžene vyhrali."

Viačeslav Bykov, tréner SKA: "Z našej strany to bol dnes veľmi dobrý zápas, hrali sme veľmi disciplinovane. Som rád, že sme dnes nad Slovanom vyhrali."