Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tréner Oremus v Košiciach skončil: Dalo sa to očakávať

Na archívnej snímke tréneri slovenského hokejového šampióna HC Košice - Peter Oremus (vľavo) a Roman Šimíček (vpravo) Foto: TASR/František Iván

Vedenie Košíc sa dohodlo nepokračovať v spolupráci aj s trénerom Romanom Šimíčkom. V mužstve končia aj skúsení obrancovia Martin Štrbák a Radek Philipp.

Košice 10. októbra (TASR) - Vedenie HC Košice sa dohodlo nepokračovať v spolupráci s trénermi Petrom Oremusom a Romanom Šimíčkom. Dôvodom sú neuspokojivé výkony a až deviata priečka úradujúceho slovenského hokejového majstra v domácej Tipsport Lige. Mená nástupcov trénerskej dvojice oznámi vedenie klubu v najbližších dňoch. V mužstve končia aj skúsení obrancovia Martin Štrbák a Radek Philipp, naopak vracia sa obranca Radek Deyl.

Odvolať trénerskú dvojicu sa vedenie klubu definitívne rozhodlo po piatkovej prehre na ľade Žiliny. Košičania pod Dubňom viedli 1:0, no napokon prehrali 1:2 po predĺžení. "Dohodli sme sa na tom, že nebudeme pokračovať s touto trénerskou dvojicou. Dôvodom sú neuspokojivé výkony tímu. Potrebujeme dať mužstvu nový impulz. Chcem sa obom poďakovať za prácu pre náš klub a do budúcna im prajeme len to najlepšie. Na angažovaní nového trénera pracujeme, jeho meno by malo byť známe v priebehu najbližších dní," uviedol prezident HC Košice Juraj Mondík. V nedeľnom zápase na ľade "oceliarov" bude košické A-mužstvo viesť niektorý z mládežníckych trénerov.

"Dnes ráno sme si spoločne sadli a tak ako povedal pán prezident Mondík, korektne sme sa rozišli," poznamenal odstupujúci tréner Peter Oremus. "Súhlasím, že výsledky neodzrkadľovali potenciál tímu a sám som nechápal, prečo sme sa odrazili do sezóny takýmto spôsobom. Košice si nezaslúžia byť tam, kde teraz sú a v danej situácii sa dal podobný krok očakávať. S kolegom sme tu odviedli kus dobrej práce a takáto vec človeka zamrzí," dodal Oremus.

V Košiciach skončili aj obrancovia Martin Štrbák a Radek Philipp. Dôvodom boli podľa slov Juraja Mondíka neuspokojivé výkony oboch hráčov. Staronovou tvárou v košickej obrane bude obranca Radek Deyl, ktorý sa vracia po viac ako ročnom pôsobení v Karlových Varoch.

Hokejisti HC Košice sa po 10. kole nachádzajú až na deviatom mieste Tipsport Ligy so ziskom 11-tich bodov. V desiatich zápasoch dokázali iba dvakrát bodovať naplno a na konte majú až sedem prehier. V utorok sa po prehre 0:3 na ľade AIK Skelleftea skončilo ich účinkovanie v hokejovej Lige majstrov.

Tréner Oremus a jeho asistent Šimíček prišli do košického klubu v januári 2015 po tom, čo nahradili Antona Tomka a Pavla Zůbeka. S Košičanmi sa následne stali víťazmi základnej časti a uspeli aj vo finálovej sérii proti Banskej Bystrici.