Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Libor Hudáček pokračuje vo švédskom Örebro HK

Libor Hudáček. Foto: TASR

Slovenský útočník bol v sezóne 2016/17 najproduktívnejším hráčom mužstva, keď v 49 stretnutiach zaznamenal 14 gólov a 24 asistencií.

Örebro 16. marca (TASR) - Vedenie švédskeho hokejového klubu Örebro HK predĺžilo spoluprácu s Liborom Hudáčkom. Slovenský útočník bol v sezóne 2016/17 najproduktívnejším hráčom mužstva, keď v 49 stretnutiach zaznamenal 14 gólov a 24 asistencií. V kanadskom bodovaní SHL mu celkovo patrilo desiate miesto.

Ani jeho kvalitné výkony však nepomohli klubu k postupu do play off. Örebro v základnej časti vyhralo len 18 z 52 stretnutí, v tabuľke skončilo na 12. mieste a tesne sa vyhlo baráži o zotrvanie v najvyššej súťaži. Vedenie klubu sa po neúspešnej sezóne rozhodlo ukončiť spoluprácu s päticou hráčov. Medzi nimi bol aj Liborov brat brankár Július Hudáček, ktorý pôsobil v Örebro od sezóny 2014/15.

"Libor patril medzi našich lídrov. Veríme, že ešte úplne nenaplnil svoj potenciál. V budúcej sezóne budeme mať od neho vysoké očakávania," povedal pre klubový web športový riaditeľ Niklas Johansson.