Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Lipiansky bude asistent trénera Čadu v Bratislava Capitals

Na archívnej snímke tréner Ján Lipiansky. Foto: TASR

Bratislava Capitals bude v ročníku 2020/2021 pôsobiť v medzinárodnej súťaži, ktorá mala v uplynulých sezónach názov EBEL, no vedenie ligy už avizovalo, že ten sa zmení.

Bratislava 6. júla (TASR) – Ján Lipiansky bude v nasledujúcej sezóne asistent hlavného trénera hokejistov iClinic Bratislava Capitals Rostislava Čadu. Informoval o tom marketingový riaditeľ klubu Radovan Choleva.

Bratislava Capitals bude v ročníku 2020/2021 pôsobiť v medzinárodnej súťaži, ktorá mala v uplynulých sezónach názov EBEL, no vedenie ligy už avizovalo, že ten sa zmení.

„Jano je Bratislavčan a človek, ktorý žije celý život hokejom. Verím, že spolu s pánom Čadom vytvorí silný tandem a dokážu spolu pripraviť a motivovať našich hráčov k tým najlepším výsledkom," uviedol v tlačovej správe viceprezident a generálny riaditeľ klubu Dušan Pašek ml.

Lipiansky je bývalý slovenský reprezentant a držiteľ troch majstrovských titulov v slovenskej najvyššej súťaži. Naposledy pôsobil ako hlavný tréner reprezentačného tímu do 17 rokov. „Túto ponuku som prijal s radosťou, pretože byť asistentom pána trénera Čadu v kvalitnej zahraničnej súťaži je pre mňa veľkou výzvou. Verím, že našimi dobrými výkonmi zaujmeme všetkých Bratislavčanov, ktorí majú radi hokej," povedal Lipiansky.

Trénerom brankárov v Bratislava Capitals zostáva Roman Mega. Novým športovým manažérom klubu sa stane Rostislav Dočekal, ktorý má niekoľkoročné skúsenosti s rakúskou EBEL ligou v klube HC Orli Znojmo, či vo Vienna Capitals.