Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Česi odvrátili blamáž, Slovinsko zdolali 4:2

Čech Petr Koukal (vpravo) strieľa gól slovinskému brankárovi Robertovi Kristanovi Foto: TASR/AP

V tretej tretine strelili dva góly a zostávajú tak v hre o postup do štvrťfinále.

Štokholm 10. mája (TASR) - Českí hokejoví reprezentanti zvíťazili na majstrovstvách sveta vo Švédsku po dramatickom priebehu nad Slovinskom 4:2 a zostávajú tak v hre o postup do štvrťfinále.



Zverenci Aloisa Hadamczika zaznamenali tri góly v presilových hrách a jeden vo vlastnom oslabení. Rozhodujúci gól v piatkovom stretnutí dal v 46. minúte počas presilovej hry Zbyněk Michálek. Česi, ktorí na šampionáte obhajujú bronzové medaily, zohrajú v základnej A-skupine posledné dva zápasy proti Kanade a Nórsku.

Priebeh zápasu:

Favorizovaní Česi sa trápili aj v zápase so Slovincami, ktorí mali najmä v prvej časti hry nečakane veľa príležitostí. V ofenzívne ladenom stretnutí síce otvoril skóre už v 6. minúte Koukal, ktorý premenil nájazd vo vlastnom oslabení, ale ešte v rovnakej presilovke vyrovnal po dorážke Tičarovej strely Sabolič. Slovinci mali ofenzívne chúťky a po dvoch veľkých nevyužitých šanciach premenil závar pred Pavelcom na vedúci gól Tičar. V závere prvej tretiny mohli Slovinci opäť skórovať, ale Tičar po rýchlom brejku nedokázal trafiť prázdnu bránku. Na druhej strane tak počas presilovej hry Hudler z ľavej strany prestrelil brankára Kristana a dal svoj štvrtý gól na šampionáte.

V strednej časti hry sa tímy začali viac venovať defenzíve a pekných gólových momentov ubudlo. Najbližšie ku gólu mal v 31. minúte Fleischmann, ale jeho teč pred bránkou zastavila žŕdka slovinskej bránky. Šancu na skórovanie mal opäť aj Hudler, ale zoči-voči Krtistanovi neuspel. Gólom neskončil ani záverečný tlak českého tímu v závere druhej tretiny.

V poslednej časti hry poslal favorita do vedenia počas presilovej hry Michálek, ktorý našiel cestu do siete strelou od modrej čiary. Slovinci sa snažili, ale víťazstvo Česi spečatili štvrtým gólom v presilovej hre, keď sa pred bránku natlačil Novotný a skóroval.

A-skupina:

Slovinsko - Česko 2:4 (2:2, 0:0, 0:2)
Góly:
7. Sabolič (Tičar, Gregorc), 12. Tičar (Sabolič) – 6. Koukal, 20. Hudler (Nakládal, Voráček), 46. Michálek (Voráček), 56. Novotný. Rozhodcovia: Kirk (Kan.), Olenin (Rus.) – Suominen (Fín.), VALACH (SR), vylúčení: 5:5 na 2 min., presilovky 1:3, oslabenia: 0:1.

Slovinsko: Kristan – Gregorc, Robar, Pretnar, Kranjc, Pavlin, Kovačevič, Tavželj, Tošič – Sabolič, Tičar, Jeglič – Urbas, M. Rodman, D. Rodman – Razingar, Pajič, Bašič – Goličič, Pance, Mušič.

Česko: Pavelec – Michálek, Šmíd, Hejda, Nakládal, Čáslava, Kutlák – Voráček, Vrána, Hudler – Irgl, Novotný, Hubáček – Kovář, Tlustý, Fleischmann – Koukal, Hanzal, Vrbata