Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Čech Nečas nenastúpi pre zranenie proti Švédom

Na snímke vpravo brankár Slovenska Marek Čiliak, vľavo Michal Krištof a uprostred Martin Nečas (ČR) v zápase základnej A-skupiny 82. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji Česko - Slovensko 5. mája 2018 v Kodani. Foto: TASR - Martin Baumann

Nešťastný moment prišiel v prvej minúte predĺženia, keď 19-ročný hráč narazil vo veľkej rýchlosti na mantinel po kontakte so slovenským brankárom Marekom Čiliakom.

Kodaň 6. mája (TASR) - Útočník českej hokejovej reprezentácie Martin Nečas nebude pre zranenie k dispozícii svojmu tímu v nedeľňajšom zápase proti Švédsku na majstrovstvách sveta 2018 v Dánsku. Strelec vyrovnávajúceho gólu v dueli so Slovenskom si poranil rameno a pravý bedrový kĺb pri náraze na mantinel.

Nešťastný moment prišiel v prvej minúte predĺženia, keď 19-ročný hráč narazil vo veľkej rýchlosti na mantinel po kontakte so slovenským brankárom Marekom Čiliakom, svojim klubovým spoluhráčom z majstrovského tímu českej ligy Komety Brno.

"Martin bol na vyšetreniach v nemocnici, pretože sme sa obávali poranenia chrbtice. Našťastie sa mu nič vážne nestalo. V priebehu budúceho týždňa padne rozhodnutie, či ešte zasiahne do turnaja. Je však pozitívne naladený a verí, že si na šampionáte ešte zahrá," citoval portál idnes.cz lekára českého tímu Dušana Singera.

Česi nastúpia na svoj druhý zápas v A-skupine proti Švédom o 16.15 h.