Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Tri body z duelov proti favoritom Slovákov tešia

Na snímke slovenský obranca Erik Černák (vľavo) sa teší po strelení gólu v presilovke 5 na 3 v zápase základnej A-skupiny USA - Slovensko na 83. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Košiciach 10. mája 2019. Vpravo je Michal Krištof. Foto: TASR/Martin Baumann

Slováci odštartovali turnaj dvomi náročnými stretnutiami za dva dni. V piatok večer si najskôr poradili s USA 4:1, v sobotu podľahli Fínom 2:4.

Košice 12. mája (TASR) - Po dvojzápase s favorizovanými tímami USA a Fínska hovoria slovenskí hokejisti o spokojnosti. Dôvodom je najmä trojbodový zisk z úvodného duelu, ale aj výkon pri prehre 2:4 s Fínskom. "Tri body sú dobré, predsa len to boli veľmi ťažkí súperi," poznamenal obranca Erik Černák.

Slováci odštartovali turnaj dvomi náročnými stretnutiami za dva dni. V piatok večer si najskôr poradili s USA 4:1, v sobotu podľahli Fínom 2:4. Oba zápasy mali zo slovenského pohľadu spoločných menovateľov, ktorými boli kvalitný výkon či divácka podpora.

"Áno, sme spokojní, predsa len USA a Fínsko boli dvaja naozaj ťažkí súperi. Podali sme proti nim dva dobré výkony. V jednom stretnutí to vyšlo, v druhom nie. Ideme ďalej," skonštatoval obranca Erik Černák.

Hráči si po zápase s Fínskom uvedomovali, že neboli ďaleko od ďalších bodov. V zápase viedli 1:0 a v záverečných sekundách druhého dejstva dokázali vyrovnať na 2:2. Výkonom nesklamali, no body do tabuľky z toho neboli. Podľa obrancu Martina Fehérváryho je polovica zo šiestich možných bodov dobrá.

"Pred týmto dvojzápasom by sme to brali. Je to výrazne lepšie ako nula. Aj v druhom zápase sme však podali veľmi dobrý výkon, preto je škoda, že sme zaň nezískali nejaké body," uviedol. Slovensko odohrá najbližší duel v pondelok od 20.15 h proti ďalšiemu tímu z kategórie najsilnejších - Kanade.