Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Maskot šampionátu vo Fínsku? Lev Miracleo

Maskotom 85. svetového šampionátu v ľadovom hokeji vo fínskych mestách Tampere a Helsinki je lev Miracleo. Foto: TASR/AP

Usmievavý lev má hrivu i chvost vo farbách polárnej žiary, ktorá prevláda aj v tematickom vyobrazení loga šampionát.

Helsinki/Tampere 9. mája (TASR) - Maskotom 85. svetového šampionátu v ľadovom hokeji vo fínskych mestách Tampere a Helsinki je lev Miracleo. Jeho meno vychádza z motta majstrovstiev sveta Making miracles - Robiť zázraky.

Usmievavý lev má hrivu i chvost vo farbách polárnej žiary, ktorá prevláda aj v tematickom vyobrazení loga šampionát. Na sebe má modrý dres a korčule s bielymi šnúrkami, teda farbách fínskej zástavy a v ľavej ruke drží hokejku. Maskot Miracleo bude fanúšikov baviť nie len na obrazovkách, ale tradične aj na tribúnach oboch štadiónov, v oficiálnych fanzónach v Tampere a Helsinkách i pri ďalších sprievodných aktivitách počas celého šampionátu, ktorý odštartuje v piatok 13. mája a vyvrcholí v nedeľu 29. mája.

"Rovnako, ako téma majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2022, nám maskot Miracleo pripomína, že každý z nás môže každý deň robiť malé zázraky v duchu komunity, zábavy a udržateľnosti, čo sú hodnoty tohto šampionátu," povedal generálny sekretár organizačného výboru Heikki Hietanen.

Téma a logo šampionátu boli inšpirované pohybom a rýchlosťou, ktoré sú charakteristické pre hokej i fínsku prírodu a polárnu žiaru. "Hodnoty šampionátu sa odzrkadľujú vo všetkom, čo robíme. Chceme zorganizovať zábavné podujatie pre hokejových fanúšikov, ktoré zdvihne náladu po ťažkých časoch. Udržateľnosť implementujeme systematicky, napríklad umiestnenie arén umožňuje pohodlné využívanie verejnej dopravy a z jedného mesta do druhého je to len hodina a pol. Hráči predvádzajú na ľade zázraky a sú vzorom pre budúcich športovcov a športových nadšencov," povedal Hietanen pri predstavení maskota.