Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Proti Fínsku do bránky s Húskom, Podkonický: Vieme čo nás čaká

Na snímke uprostred tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay, jeho asistenti Ján Pardavý (vľavo) a Andrej Podkonický (vpravo) v úvodnom zápase slovenskej hokejovej reprezentácie v základnej A - skupine Francúzsko - Slovensko na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách v piatok 13. mája 2022. Zľava dole Juraj Slafkovský, Pavol Regenda, Šimon Nemec, Miloš Roman a kapitán Tomáš Tatar. Foto: TASR Martin Baumann

Večerný duel bude zdobiť aj výborná atmosféra, fínski fanúšikovia už dopoludnia napriek nepriaznivému počasiu okupovali podniky v tamperských uliciach.

Tampere 26. mája (TASR) - V bránke Slovenska vo štvrťfinálovom zápase na MS v Tampere proti Fínsku bude Adam Húska. Zverenci Craiga Ramsayho nastúpia v rovnakej zostave ako proti Dánsku.

Slovenskí hokejisti si po prvý raz vyskúšali ľad v Nokia aréne na dopoludňajšom rozkorčuľovaní. "Je to nádherná hala, je tu parádny ľad. Veľmi sa tešíme na zápas aj atmosféru," povedal asistent trénera Andrej Podkonický. Potvrdil, že zostave sa oproti zápasu s Dánskom v poslednom stretnutí v základnej skupine nezmení.

Večerný duel bude zdobiť aj výborná atmosféra, fínski fanúšikovia už dopoludnia napriek nepriaznivému počasiu okupovali podniky v tamperských uliciach. "Verím, že nervozita opadne so začiatkom zápasu. Hráči si to užijú, pred takouto kulisou je radosť hrať," povedal Podkonický.

Slováci nevyhrali nad Suomi na vrcholnom turnaji už 18 rokov, túto sériu chcú ukončiť. "Možno sa to podarí dnes. Sme na to pripravení, vieme, čo nás čaká. Fíni veľmi dobre brána, ale dobre bránili aj Dáni. Nám to do ich siete padalo nám po tečoch a dorážkach. Česi v zápase s Fínmi vôbec nestrieľali, my musíme dávať všetko na bránku a hrať čo najjednoduchšie," uzavrel Podkonický.