Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Obranca M. Ivan po zápase: Prvá výhra vždy pomôže

Na snímke slovenskí hokejisti sa tešia po výhre 4:2 v úvodnom zápase slovenskej hokejovej reprezentácie v základnej A - skupine Francúzsko - Slovensko na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách v piatok 13. mája 2022. Foto: TASR Martin Baumann

Za stavu 2:2 prišiel asi kľúčový moment zápasu.

Helsinki 13. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti zvládli v prvom zápase A-skupiny na MS vo Fínsku úlohu favoritov. Piatkový triumf 4:2 nad Francúzskom sa nerodil ľahko, súper bol húževnatý a bojoval o body do poslednej chvíle. Zverenci Craiga Ramsayho sa po zápase zhodli, že v ďalších dueloch nesmú robiť toľko individuálnych chýb.

Slováci viedli gólmi Pavla Regendu a Tomáša Tatara 2:0, no Francúzi v druhej tretine vyrovnali na 2:2. Potom však dal Samuel Takáč na 3:2 a slovenské víťazstvo potvrdil v závere v súperovej hre bez brankára opäť Regenda. "Myslím si, že prvých desať minút na nás Francúzi vybehli, ale ustáli sme to. V druhej tretine sme trošku poľavili v obrane, oni dali góly, ktoré sme im darovali. Ale potom sme sa vrátili do hry tretím gólom a v tretej tretine sme si to postrážili," povedal pre TASR obranca Michal Ivan.

Za stavu 2:2 prišiel asi kľúčový moment zápasu. Takáč stratil puk na modrej čiare a Texier išiel sám na Patrika Rybára. Slovenského brankára však neprekonal a Takáč potom odčinil chybu rozhodujúcim gólom. "Mali sme tlak na bránu, mne to posunul Rosandič, ja som sa snažil strieľať. Ale bol ťažký ľad a skĺzlo to. Bohužiaľ. Chvalabohu to Patrik zachránil. Som rád, že som dal potom tretí gól," opísal Takáč pre TASR.

Prečítajte si aj: Slováci odštartovali majstrovstvá víťazstvom nad Francúzskom 4:2

Ivan uviedol, že po druhej tretine bol v šatni pokoj, hráči si niektoré veci povedali medzi sebou: "Vieme, čoho sme schopní, ale povedali sme si niečo. Ale na žiadnu paniku nebol čas a ukázali sme to v tretej tretine. Chyby sa stávajú, ale myslím, si, že ako tím sme si pomohli vo všetkých situáciách."

Už pred zápasom upozorňovali slovenskí hráči, že Francúzi napriek pozícii outsidera skupiny nebudú ľahkým súperom. "Prvých desať minút hrali veľmi aktívne, ale potom sme mali väčšinu zápasu až na tých pár chvíľ v druhej tretine prevahu a väčšinu zápasu sme mali pod kontrolou," povedal Ivan.

Slováci sa v sobotu o 19.20 h stretnú v druhom zápase na turnaji s Nemcami, slovenský obranca verí, že sa bude hrať na lepšom ľade: "Dôležitý je dobrý vstup do turnaja, výhra vždy pomôže. Musíme si oddýchnuť a pripraviť sa. Ľad bol lepší ako na tréningu, ale bolo to asi aj tým, že sme hrali prvý zápas. Nebol však ideálny a dúfam, že sa to bude zlepšovať."




/vyslaný redaktor TASR/