Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Nedorost dal Slovanu košom: Toto je dôvod, prečo sa tak rozhodol

Na snímke v popredí Václav Nedorost. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Nedorost pôsobil v Slovane tri sezóny (2014-2017), v minulom ročníku nazbieral v jeho drese 13 bodov (8+5) v 36 zápasoch KHL.

České Budějovice 18. októbra (TASR) - Český hokejista Václav Nedorost napokon Slovan Bratislava neposilní. Tridsaťpäťročný útočník mal už namierené k "belasým", ku ktorým sa mal pripojiť ešte tento týždeň, po nedávnej trénerskej výmene v Českých Budějoviciach sa však nakoniec rozhodol zostať v juhočeskom klube.

"Mal som sa hlásiť vo štvrtok. No teraz nám v Budějoviciach odvolali trénera a ja som uprednostnil možnosť zostať doma. Je tu veľa zmien a nebolo by v poriadku, keby som teraz odišiel. Slovan urobil pre môj návrat všetko, ale ja už chcem zostať doma," uviedol Nedorost pre portál ŠPORT.SK.

Slovan prejavil o skúseného útočníka záujem ešte počas koučovania Miloša Říhu, český tréner však po sérii zlých výsledkov už bratislavský tím opustil. "Zmena trénera nemala na vec vplyv," podotkol bývalý český reprezentant, ktorého novým koučom sa v Budějoviciach stal niekdajší osobný tréner Jaromíra Jágra Marián Jelínek. Ten vo funkcii vystriedal odvolaného Antonína Stavjaňu.

Nedorost pôsobil v Slovane tri sezóny (2014-2017), v minulom ročníku nazbieral v jeho drese 13 bodov (8+5) v 36 zápasoch KHL. V aktuálnej sezóne odohral za České Budějovice v druhej najvyššej českej súťaži 14 stretnutí s bilanciou šesť gólov a päť asistencií. V minulosti hral Nedorost aj za kluby NHL Colorado Avalanche a Florida Panthers, v KHL okrem Slovana obliekal aj dresy Metallurgu Novokuzneck, HC Lev Poprad a Donbassu Doneck.