Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

O akciu Deti na hokej bol v Pezinku veľký záujem

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Akcia Deti na hokej, ktorá sa koná v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja, prilákala do novej Arény Pezinok množstvo záujemcov.

Pezinok 18. novembra (TASR) - Nový hokejový klub HK'18 Karpatský Sokol v Pezinku založili v septembri 2018 a už o dva mesiace neskôr v ňom privítali v rámci náboru prvé deti.

Akcia Deti na hokej, ktorá sa koná v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH), prilákala do novej Arény Pezinok množstvo záujemcov. Nedeľňajšiu slávnosť odprezentoval mentor klubu a zároveň generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan.

HK'18 Karpatský Sokol začne svoje pôsobenie v sezóne 2018/19, pričom jeho cieľom je postupne vybudovať širokú základňu hokejových hráčov. Aktuálna sezóna je prioritne zameraná na deti narodené v roku 2011 a 2012, každou novou sezónou budú pribúdať mladšie ročníky.

"Prišlo veľa detí, prekvapilo ma to. Verím, že sa im to zapáči, a že budú chodiť pravidelne," povedal pre TASR Šatan.

Cieľom je vybudovať stabilný klub s rodinnou atmosférou. Rodičia by sa mali zapojiť aj do klubových činností s výnimkou odborných. Tie budú v kompetencii trénerov. Program Deti na hokej garantuje bezplatné zapožičanie hokejovej výstroje.

"Je to program, ktorý by mal robiť nábor a preto sme to využili tu v Pezinku. Ja verím, že deťom zorganizujeme ďalšie tréningy, aby sa postupne mohli učiť základné veci," dodal Šatan.

V nedeľu sa na akciu prišli pozrieť nielen chlapci, ale aj dievčatá. Postupne si vyskúšali korčuľovanie a prácu s hokejkou a pukom. Na programe bolo aj korčuľovanie pomedzi kužele a streľba na bránku. Na všetko pozorne dohliadal maskot Gooly. "Tento nábor určite zmysel má. Deti všeobecne menej športujú ako v minulosti. Či to je teda hokej, alebo niečo iné, je to určite veľmi dobré pre deti aj pre spoločnosť," uzavrel Šatan pre TASR.