Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Prezident IIHF Fasel nevidí prekážky v účasti hráčov NHL na ZOH

Na snímke prezident IIHF René Fasel počas tlačovej konferencie Organizačného výboru (OV) majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji a predstaviteľov IIHF na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave 25. mája 2019. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dôvod na optimizmus mu dáva dohoda vedenia NHL a hráčskej asociácie NHLPA na predĺžení kolektívnej zmluvy o ďalšie štyri roky.

Zürich 8. júla (TASR) - Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel vidí reálnu možnosť, že na ZOH 2022 v Pekingu budú môcť štartovať aj hráči zo zámorskej NHL.

Dôvod na optimizmus mu dáva dohoda vedenia NHL a hráčskej asociácie NHLPA na predĺžení kolektívnej zmluvy o ďalšie štyri roky. Podľa stanice TSN by mala byť súčasťou dohody aj účasť hráčov z profiligy na ZOH 2022 v Pekingu a ZOH 2026 v Miláne a Cortine d'Ampezzo. "Nevidím žiadne prekážky. Účasť hráčov z NHL na olympijskom turnaji je veľká výzva. Bola by to skvelá správa pre celý medzinárodný hokej," vyhlásil Fasel. Zimná olympiáda sa s hráčmi z najlepšej ligy sveta naposledy konala pred šiestimi rokmi v Soči.