Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Šatan si o rok želá postup SR 18 i úspechy v kvalifikácii na ZOH

Na snímke prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovenský hokej čaká o rok v auguste kvalifikácia na ZOH do Pekingu, absolvujú ju muži aj ženy.

Bratislava 23. júna (TASR) - Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan vyslovil presvedčenie, že "osemnástka" si o rok v domácom prostredí vybojuje postup medzi elitu. Slováci zorganizujú turnaj A-skupiny I. divízie MS hráčov do 18 rokov v Spišskej Novej Vsi, v pondelok o tom rozhodol mimoriadny kongres Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Delegáti IIHF opätovne pridelili Slovensku právo na zorganizovanie podujatia, ktoré sa malo uskutočniť tento rok v apríli. Zrušili ho pre pandémiu koronavírususu. Šatan absolvoval v pondelok niekoľkohodinový on-line kongres spoločne s manažérkou medzinárodných vzťahov Veronikou Kušnierovou a šéfkou organizačného výboru turnaja A-skupiny I. divízie MS do 18 rokov Anetou Büdiovou. "Téma spomínaného šampionátu bola pre nás najzaujímavejšia. S tohtoročnými zrušenými MS sú spojené určité minulé i budúce náklady, ktoré sú v riešení. Aj preto sme sa rozhodli využiť prednostné právo a opätovne zorganizujeme podujatie v Spišskej Novej Vsi. Veríme, že naša osemnástka zužitkuje domáce prostredie a postúpi do elitnej kategórie," uviedol prezident SZĽH pre portál hockeyslovakia.

Pondelňajší míting IIHF sa konal on-line, Šatan ho takouto formou absolvoval po prvý raz: "Bol to pre mňa nový zážitok. So závermi kongresu sme spokojní, prebehlo to štandardne, nezaznamenali sme názorové rozdiely. Viaceré federácie mali dobre pripravené materiály."

Slovenský hokej čaká o rok v auguste kvalifikácia na ZOH do Pekingu, absolvujú ju muži aj ženy. "Bolo by pekné, aby sme tam po dlhých rokoch boli obaja. Musíme hrať o postup v kvalifikácii, je to teraz bohužiaľ tak. Ale verím, že obe družstvá sa pobijú a podarí sa im postúpiť," zaželal si Šatan.