Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slováci obhájili prvenstvo na Kaufland Cup

Na snímke vľavo Kristián Pospíšil (Slovensko), vpravo brankár Alexej Melničuk a uprostred Daniil Pylenkov (Rusko) počas zápasu na turnaji Kaufland Cup Slovensko – Olympijský tím Ruska v Poprade 8. februára 2020. Foto: FOTO TASR – Milan Kapusta

Slovenskí hokejisti zvíťazili v druhom zápase Kaufland Cupu nad Olympijským tímom Ruska 2:1 a obhájili vlaňajšie prvenstvo.

Poprad 8. februára (TASR) - Slovenskí hokejisti zvíťazili v druhom zápase Kaufland Cupu nad Olympijským tímom Ruska 2:1 a obhájili vlaňajšie prvenstvo. O góly domáceho tímu sa postarali Marek Ďaloga a Michal Chovan, za ruský tím znížil v 3. tretine Sorkin.

Slováci si víťazstvom na domácom turnaji napravili chuť po turnajoch v Nemecku a vo Švajčiarsku, na ktorých vyhrali celkovo iba jeden zápas. Ich bilancia v prebiehajúcom ročníku je 3 víťazstvá a 4 prehry.


Slovensko - Olympijský tím Ruska 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Góly: 10. Ďaloga (Lamper, Zigo), 13. Michal Chovan (Marcinko, Gernát) - 53. Sorkin (Dorofejev). Rozhodovali: Baluška, Štefik - Gegáň, Kacej, vylúčení: 2:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3850 divákov.

Slovensko:
Rybár – Graňák, Čerešňák, Gernát, Mart. Chovan, Rosandič, Štajnoch, Koch, Ďaloga – Mich. Chovan, Krištof, Haščák – J. Sukeľ, Marcinko, Zuzin – Pospíšil, Kollár, Rapáč – Paulovič, Zigo, Lamper

Olympijský tím Ruska: Melničuk – Demidov, Miromanov, Šaripzianov, Pylenkov, Kudako, Chabarov, Jakovenko, Trišin – Slepec, Ivanov, Obidin – Talalujev, Kukštel, Morozov – Rtiščev, Sorkin, Dorofejev – Amirov, Šaškov, Grošev


Na snímke s trofejou víťazov turnaja reprezentačný kapitán Dominik Graňák, vpravo Marcel Haščák, uprostred Branislav Rapáč a vľavo v pozadí brankár Andrej Košarišťan (Slovensko) po zápase na turnaji Kaufland Cup Slovensko – Olympijský tím Ruska v Poprade 8. februára 2020.
Foto: FOTO TASR – Milan Kapusta


Rovnako ako v predošlom zápase s Bieloruskom, aj tentoraz mal Jakub Sukeľ už v prvom striedaní sľubnú gólovú príležitosť. Proti ruskému brankárovi Melničukovi skúsil efektné zakončenie s hokejkou medzi nohami, ale nebol úspešný. Slováci sa dočali v 10. minúte, keď Lamper posunul v útočnom pásme puk rozbehnutému Ďalogovi, ktorého nenápadná, ale pohotová strela prekvapila ruského brankára - 1:0. Domácich gól povzbudil, aktivitou si vybojovali presilovku, ktorá bola po vysokej hokejke v tvári Michala Chovana dvojnásobná. Strelu Čerešňáka zastavila žŕdka ruskej bránky, ale krátko na to práve Chovan po ideálnej prihrávke Marcinka spoza bránky namieril presne - 2:0. Hernú i gólovú prevahu slovenského tímu mohol v 19. minúte potvrdiť aj Pospíšil, ale po jeho úniku opäť zazvonila iba konštrukcia bránky.

V druhej tretine ubudlo zaujímavejších momentov i gólov. Ruský tím mal po fauloch Zuzina a Haščáka dve presilovky, ale domáci reprezentanti na čele s brankárom Rybárom zvládli oslabenia. Hostia sa viackrát usadili v obrannom pásme slovenského tímu, ich tlak vygradoval najmä v závere druhej časti. Rybár bol však pozorný aj pri šanci Obidina, ktorý sa natlačil do bezprostrednej blízkosti.

Slováci sa v tretej tretine snažili držať hru čo najďalej od Rybárovej bránky a snažili sa aj o ofenzívne výpady. V 53. minúte však nechali priveľa priestoru Dorofejovi, ktorého akciu dokončil Sorkin - 2:1. Hostia sa snažili vystupňovať tlak, Rybár sa musel mať na pozore, ale skóre sa už nezmenilo ani počas powerplay hostí.


Craig Ramsay, tréner SR: "Hrali sme ako tím. Hráči bojovali jeden za druhého. Myslím si, že to bol náš najlepší zápas v sezóne. Na striedačke sme veľa komunikovali a na ľade sme robili správne aj najmenšie detaily. Vyhrali sme domáci turnaj, pred vlastnými fanúšikmi sme zvíťazili v oboch zápasoch, takže môžeme byť spokojní. Dnes bolo dôležité, že sme od začiatku zápasu hrali aktívne. Neskôr sa vyskytlo niekoľko chýb, ale celkovo hráči dodržiavali systém."

Miroslav Šatan, generálny manažér SR: "Myslím si, že to bol z našej strany dobrý výkon, výsledok tiež, takže naše hodnotenie môže byť pozitívne. Hráči bojovali, dodržali veci, ktoré od nich tréneri chceli. Celkovo vládne spokojnosť z pohľadu trénerov a aj mňa, keďže sme vyhrali turnaj. Vládol tímový duch, hráči bojovali a zaslúžili si tento triumf."

Dominik Graňák, obranca, kapitán SR: "Bol to z našej strany lepší zápas ako proti Bielorusku. Najmä prvá tretina sa mi veľmi páčila. V nej sme boli aktívni, vytvárali sme si šance a dali sme aj góly. V druhej sa obraz hry zmenil, Rusi nás viackrát zavreli v pásme. V tretej sme už hrali lepšie, pozornejšie. Celkovo môžem povedať, že ten výsledok berieme."

Marek Ďaloga, obranca SR: "Obhájili sme prvenstvo, ale boli aj pasáže, v ktorých sme nehrali to, čo sme mali. Z toho sa musíme poučiť a hrať celých 60 minút. V prvej tretine sme položili základ víťazstva. Potom to u nás viackrát "horelo," ale napokon sme to dokázali zvládnuť. Zápasy proti Bielorusku a Rusku boli podobné, na ten druhý sme boli asi lepšie pripravení."

Peter Čerešňák, obranca SR: "Prvá tretina bola od nás veľmi dobrá. Rusi potom prevzali iniciatívu, ale to sme očakávali. Trochu sme sa stiahli k nám do pásma a hrali sme účelne tak, aby sme vyhrali. Oba zápasy sme hrali dobre, vyhrali sme ich, takže môžeme byť spokojní. Myslím si, že aj naše sebavedomie môže ísť hore."


Konečná tabuľka Kaufland Cupu 2020:

1. SLOVENSKO 2 2 0 0 0 6:4 6

2. OH tím Ruska 2 1 0 0 1 2:2 3

3. Bielorusko 2 0 0 0 2 3:5 0