Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Slovenské hokejistky prehrali vo štvrťfinále s Kanadou 0:7

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Hráčky Slovenska sa medzi najlepšiu šestku turnaja dostali prvýkrát v histórii.

Middleton 11. júna (TASR) - Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov prehrali vo štvrťfinále MS s Kanadou 0:7. Kanaďanky sa v americkom štáte Wisconsin stretnú v boji o finále s Fínskom. V druhom semifinále na seba narazia Švédky a hráčky USA, hokejistky Švédska zdolali vo štvrťfinále Češky 2:1.

Hráčky Slovenska sa medzi najlepšiu šestku turnaja dostali prvýkrát v histórii. Zverenky Gabriely Sabolovej však na favoritky nestačili, Kanaďanky prestrieľali Slovenky v pomere 65:5. Šestnásťročná slovenská brankárka Lívia Debnárová si pripísala 58 úspešných zákrokov. "Bolo to ťažké, ale myslím si, že to bola zábava, pretože takýto zápas nie je každý deň," povedala Debnárová pre iihf.com.

Kanaďanky boli lepšie najmä v korčuľovaní, trénerka Sabolová uviedla: "V jednom okamihu boli naše dievčatá na ľade tri minúty, zatiaľ čo Kanaďanky trikrát vystriedali. Mysleli sme si, že naše baby na ľade zomrú. V tomto zápase sme nemali veľa striel, ale bola to dobrá skúsenosť pre našu defenzívu na ďalšie zápasy."

Slovenský tím ukončí účinkovanie na podujatí súbojom s českými rovesníčkami. V pondelok 13. júna o 1.30 h SELČ nastúpi v zápase o konečné piate miesto, ktorý sa uskutoční v Bob Suter’s Capitol Ice Arene v Middletone.


MS hráčok do 18 rokov – štvrťfinále (Middleton/USA):



Kanada - Slovensko 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)

Góly: 1. Chantlerová (MacEachernová), 10. Van Gelderová (MacEachernová, Iginlová), 26. Regaladová (Van Gelderová, Aubinová), 31. Prefontaineová (Murphyová, Swiderská), 42. Murphyová (Chantlerová, Prefontaineová), 53. Baxterová (Groberová), 59. Paisová (Regaladová, MacEachernová). Rozhodovali: Kurodaová (Jap.), Martinová (Kan.) – Mannleinová (Nem.), Paulheimová (Maď.), vylúčené: 1:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 65:5, 1433 divákov.


zostavy /zdroj hockeyslovakia.sk/

Kanada: Pietersenová – Swiderská, MacEachernová, Disherová, Hendersonová, Murphyová, Regaladová, Groberová – Chantlerová, Amosová, Prefontaineová – Adamová, Baxterová, Kirchmairová – Van Gelderová, Lawová, Aubinová – Abelaová, Hicksová, Paisová – Iginlová

Slovensko: Debnárová – Sternová, Janeková, S. Halušková, Mateičková, Macková, Krákorová, M. Nemčeková – Hudáková, Fančovičová, Plankenauerová – Blichová, Dobiašová, Kapičáková – Donovalová, Tóthová, Tomaštíková – Taricsová, Jancsóová, Štrbáková