Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenská dvadsiatka zdolala rovesníkov z Dánska

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Palkovič

Štyrmi gólmi a celkovo siedmimi bodmi sa blysol útočník prvej formácie Martin Chromiak.

Füssen 30. júla (TASR) – Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov zvíťazili vo svojom druhom stretnutí na turnaji Summer Challenge 2021 v nemeckom Füssene nad rovesníkmi z Dánska vysoko 8:1.

Štyrmi gólmi a celkovo siedmimi bodmi sa blysol útočník prvej formácie Martin Chromiak.

„Veľmi ma potešilo, že chalani hrali celý zápas tak ako mali a odviedli stopercentnú robotu. Škoda inkasovaného gólu, spravili sme hlúpy faul a šli sme do oslabenia 5 na 3. Uvidíme, čo nás čaká v sobotu. Česi majú technický tím, dobre korčuľujú. My musíme hrať svoj hokej, sústrediť sa a nebyť hlavami už na ceste domov. Potrebujeme ešte lepší výkon ako dnes," cituje internetový portál hockeyslovakia.sk slová trénera Andreja Podkonického.

„Dnes bol taký deň, že sa mi tam odrazí všetko. Som rád, že som mohol pomôcť tímu a verím, že to takto bude pokračovať aj v ďalšom zápase. V sobotu chceme určite zvíťaziť, prišli sme sem, aby sme tento turnaj vyhrali. Pripravujeme sa na to rovnako, ako na každý iný súboj. Verím, že to zvládneme," prezradil autor siedmich bodov Chromiak.

SR 20 – Dánsko 20 8:1 (3:0, 3:0, 2:1)

Góly: 11. Bakala (Faith), 11. Jedlička (Chromiak), 14. Myklukha (Chromiak, Krajč), 30. Chromiak (Petrovický, Jedlička), 35. Bečár (Chromiak, Faith), 38. Chromiak (Myklukha), 49. Chromiak (Myklukha), 59. Chromiak – 59. Larsen (Brandbard, Almquist).
Rozhodovali: Polaczek, Westrich – Kalnik, Wagner, vylúčení: 6:8, presilovky: 3:1, oslabenia: 1:0

Zostava SR 20: Opatovský – Ejem, Petrovický, Fatul, Bečár, Bakala, Zubák, Groch, Miklovič – Krajč, Myklukha, Chromiak, Faith, Jedlička, Kolenič, Lašák, Kašlík, Bačo, Kupčo, Géci, Libor Nemec