Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Slovenský brankár Hrenák skončil v Liberci, mal by posilniť Plzeň

Na snímke uprostred Wojciech Stachowiak (Nemecko) strieľa gól brankárovi Dávidovi Hrenákovi (Slovensko) počas prípravného hokejového zápasu Nemecko - Slovensko vo štvrtok 18. apríla 2024 v nemeckom Kaufbeurene. Foto: TASR Jaroslav Novák

Dvadsaťpäťročný Hrenák opustil prípravný reprezentačný kemp pred svetovým šampionátom v Česku v druhej polovici apríla po dvojzápase s Nemeckom.

Liberec 3. mája (TASR) - Slovenský hokejový brankár Dávid Hrenák zmení dres v rámci českej extraligy. Po ročnom pôsobení v tíme Bílí Tygři Liberec by mal podľa portálu isport.cz zamieriť do Plzne. Pre zdravotné problémy odchytal za Liberec v základnej časti iba 15 zápasov, ale výkonmi v play off si vyslúžil nomináciu do prípravy slovenskej reprezentácie pred MS.

Dvadsaťpäťročný Hrenák opustil prípravný reprezentačný kemp pred svetovým šampionátom v Česku v druhej polovici apríla po dvojzápase s Nemeckom. V minulosti so obliekol dres národného tímu na juniorských šampionátoch do 18 i 20 rokov. Na klubovej úrovni pôsobil pred príchodom do Liberca v zámorských súťažiach USHL, NCAA, ECHL i AHL.