Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Bystričania pokorili lídra, Urbánek: V šatni je pohoda

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

O rozhodujúci zásah v samostatných nájazdoch sa až v siedmej sérii postaral útočník Jakub Urbánek.

Banská Bystrica 14. januára (TASR) - Hokejisti Banskej Bystrice v 28. kole Tipos extraligy zdolali v derby na domácom ľade lídra súťaže Zvolen 3:2 po samostatných nájazdoch a pripísali si štvrtú výhru v rade. Priblížili sa na tri body k šiestemu miestu v tabuľke, ktoré zaručuje priamu účasť v play off. Posledné výsledky tímu spod Urpína naznačujú výkonnostný progres, čo sa ukázalo aj v piatkovom dueli.

"Bol to vynikajúci zápas tak pre nás, ako aj pre divákov. Derby ako má byť. Hralo sa zo strany na stranu, bol to výborný, útočný hokej, tentokrát s naším úspechom. Teší náš štvrtá výhra v rade, nechýbalo tomu nič, aj diváci boli fantastickí a sme radi, že sa nám to podarilo v tomto derby zúročiť aj pre nich a mohli sa s nami tešiť z víťazstva," tvrdil po stretnutí útočník Banskej Bystrice Alex Výhonský. Ten zaznamenal dôležitý gól na 1:1, ktorý bol zároveň jubilejným stým mužstva v sezóne: "Ideme od zápasu k zápasu, v šatni je pohoda a bojujeme ďalej o priamy postup do play off. Viem, že som dal stý gól mužstva v aktuálnej sezóne, ale dúfam, že ma to v šatni nebude nič stáť, lebo sa mi to tam poriadne kopí. Azda sa to Ivan Ďatelinka nedozvie, ale asi ma to neminie."

O rozhodujúci zásah v samostatných nájazdoch sa až v siedmej sérii postaral útočník Jakub Urbánek. Vyslúžil si tak nielen ovácie divákov, ale aj vyvolávanie jeho mena fanúšikmi po zápase na víťaznej rozlúčke. "Bolo to derby ako má byť. Rýchly, tvrdý hokej, všetko sa dohrávalo. Zápas plný emócií, rozhodli to až nájazdy. Ja sa ich pokúšam trénovať, robiť to, čo mohli diváci vidieť, sem-tam mi to vychádza. Teraz som naznačil strelu, trochu potiahol puk. Potom to už treba medzi nohy posunúť, keď sa brankár roztiahne. To sa podarilo, vyhrali sme a je to super pocit," neskrýval spokojnosť 23-ročný Urbánek. Odchovanec Martina v službách Banskej Bystrice sa tešil i zo svojho gólu po dlhej streleckej odmlke a takisto zo štvrtej výhry v rade: "Je to u mňa veľká radosť z gólu, keďže som asi už 19 zápasov neskóroval, išlo ma doma poraziť z toho. Takže sa naozaj veľmi teším. V šatni je pohoda, všetci tam chodia teraz radi, ja určite. Dúfam, že víťaznú sériu natiahneme o niečo dlhšie. Je za ňou tvrdá robota."