Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Do Spišskej Novej Vsi prichádza kanadský center Verbeek

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný Verbeek odohral pod Urpínom štyri zápasy, v ktorých strelil dva góly. Následne zamieril k účastníkovi AHL Laval Rocket.

Spišská Nová Ves 24. mája (TASR) - Novou posilou extraligového klubu HK Spišská Nová Ves sa stal kanadský útočník Hayden Verbeek, ktorý už krátko pôsobil v Tipos extralige ako hráč Banskej Bystrice v ročníku 2020/21.

Dvadsaťštyriročný Verbeek odohral pod Urpínom štyri zápasy, v ktorých strelil dva góly. Následne zamieril k účastníkovi AHL Laval Rocket. Sezónu 2021/22 absolvoval vo farbách Grand Rapids, no dohrával ju v tíme Toledo. Dokopy odohral 27 zápasov s bilanciou (4+3).

"Hayden bol v našom rebríčku potenciálnych posíl na najvyšších priečkach, preto som veľmi rád, že sa nám ho podarilo dotiahnuť na Spiš. Ide o rýchleho a dynamického korčuliara, ktorý je v neustálom pohybe a svojou energiou bude robiť súperom problémy. Je to komplexný center, ktorý nám pomôže na oboch stranách ihriska. Napriek svojej nižšej postave je výborný v získavaní pukov a v osobných súbojoch. Rátame s ním do špeciálnych formácií a sme presvedčení, že sa stane našim rozdielovým hráčom, ktorý bude robiť radosť našim skvelým divákom. Haydenovi do sezóny želám hlavne pevné zdravie a veľa gólov s rysom na hrudi,“ povedal generálny manažér klubu Richard Rapáč.