Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bystričania sa poučili z prehry so Slovanom, hrdinom sa stal Tamáši

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V tretej tretine sledovalo vyše dve tisíc divákov vyrovnanú hru.

Banská Bystrica 25. septembra (TASR) - Hokejisti Banskej Bystrice majú za sebou štvrtý domáci zápas v rade a zaknihovali v ňom druhé víťazstvo. Nitru zdolali v nedeľu večer 3:2 po samostatných nájazdoch. A to i vďaka útočníkovi Alexovi Tamášimu. Ako jediný hráč z oboch tímov sa presadil v nájazdoch a asistoval ešte pri prvom góle svojho tímu.

Duel tak hodnotil spokojným dojmom: „Výhra teší. V piatok so Slovanom sme neodohrali ideálny zápas. Prešli sme si však chyby, povedali sme si pár vecí, poučili sa a dnes sme to už dotiahli do víťazného konca. Bol to vyrovnaný zápas. Nitrania dobre korčuľovali, napádali nás, nedávali nám veľa času. Prvú tretinu sme odohrali zodpovedne, držali sme sa systému. V druhej sme mali znovu nejaký úpadok. V šatni sme si povedali, že nemôžeme takto hrať a v tretej tretine sme už podali dobrý výkon. Čo sa týka môjho úspešného nájazdu, mám ho v podstate naučený. Väčšinou ho takto realizujem. Brankár mi odkryl vyrážačkovú stranu a vystrelil som mu to teda pod vyrážačku.

Tamáši má na svojom konte aktuálne 7 bodov za tri góly a štyri asistencie v štyroch zápasoch. K svojej produktivite poznamenal: „Som rád, že sa mi bodovo darí, ale dôležitý je kolektívny výkon. Dúfam, že nadviažeme na víťaznú vlnu, teda vyhráme všetky domáce zápasy a takisto aj ten najbližší vonkajší v Prešove.

V piatok sa proti Nitre strelecky presadil aj bystrický útočník Andrej Bíreš, ktorý jedenásť rokov pôsobil v nemeckých súťažiach a návrat pod Urpín si aktuálne užíva. Zo streleného gólu mal veľkú radosť: „Po jedenástich rokoch dať na domácom ihrisku gól je krásny pocit. Som veľmi rád, aj za to dnešné víťazstvo. Je to pre mňa veľmi špeciálne hrať po dlhých rokoch doma, je to fakt nádherné. Som veľmi rád, že tu môžem byť. Dúfam, že budeme už po tejto výhre nad Nitrou pokračovať víťazným smerom,“ prezradil 28-ročný banskobystrický navrátilec a k duelu ešte dodal: „Mali sme veľa šancí. Mohli sme dať góly aj v základnom hracom čase, ale sme radi, že sme vyhrali aspoň po nájazdoch. Ja som mal tiež šancu dať ešte ďalší gól. Bol som tam pred odkrytou bránkou, ale nečakal som to tak trošku. Jakub Sukeľ ma tam pekne našiel, mne žiaľ puk odskočil. Musíme sa porozprávať, natrénovať to a nabudúce to tam už padne.

Víťazstvo po samostatných nájazdoch hodnotil tréner Banskej Bystrice Antti Karhula opatrne: „Môžem to označiť za divoký zápas, ale sme v určitom procese. Prvú tretinu sme hrali tak, ako by som chcel, ale v druhej mala Nitra šance a bola lepším tímom. Celkovo musíme pracovať ďalej. Nie je jednoduché hrať dominantne proti každému súperovi, pretože v lige sú všetky tímy kvalitné.

4. kolo TEL:


HC ´05 Banská Bystrica – HK Nitra 3:2 pp a sn (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0, 1:0))

Góly: 14. Bíreš (R. Gašpar, Tamáši), 30. Urbánek (Šoltés, Bíreš), 65. Tamáši (rozh. sam. nájazd) – 13. Holešinský, 38. Solenský (Myklukha, Švarný). Rozhodovali: Výleta, Fridrich – M. Orolin, Frimmel. Vylúčená na dve min.: 2:4, presilovky: 2:1, oslabenia 0:1, 2013 divákov.

Banská Bystrica: Rahm – Björkung, Bačik, Pavlin, Matej Bača, Luža, Ďatelinka, Frídel – Troock, Kontos, Kabáč – R. Gašpar, J. Sukeľ, Bíreš – Urbánek, Tamáši, Šoltés – Výhonský, Sojka, D. Jendek

Nitra: Honzík – Bodák, Mezei, Donaghey, J. Štefanka, Švarný, F. Gajdoš, Pekarčík – Holešinský, Myklukha, Krivošík – R. Varga, Buncis, Solenský – O. Molnár, Hrnka, M. Tvrdoň – Lacka, M. Šramaty, Knies