Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Košice zdolali Liptovský Mikuláš

Na snímke gólová radosť hráčov HC Košice v zápase 26. kola Kaufland Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš 12. decembra 2021 v Košiciach. Foto: TASR Roman Hanc

Dôležitý gól na 2:1 strelil v 51. minúte kapitán domácich Chovan.

Košice 12. decembra (TASR) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v 26. kole Tipos extraligy nad MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:1. Víťazný gól strelil v 51. minúte kapitán "oceliarov" Michal Chovan.



HC Košice - MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)



Góly: 7. Šedivý (McPherson), 51. Chovan (Paršin, Klhůfek) - 29. Ventelä (Handlovský, Kriška). Rozhodovali: Smrek, Valach - Beniač, Gegáň, vylúčení: 2:1 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Košice: Košarišťan - Snuggerud, Deyl, Šedivý, Romančík, Cibák, Saucerman - McPherson, Slovák, Pereskokov - Paršin, Chovan, Klhůfek - Rogoň, Mrázik, Bartánus - Jokeľ, Havrila, Milý - Lapšanský

Liptovský Mikuláš: Kozel - Ventelä, Droppa, Ilenčík, Varttinen, Krempaský, Mezovský, Fehérpataky - Kriška, Hovorka, Handlovský - Jurík, Walega, Uhrík - Paločko, Murček, Čuvilov - Nemec, Urban, Kalousek - Dunčko




Lepší štart do zápasu mali domáci, ktorí išli do vedenia v 6. minúte. Usadili sa v pásme Liptákov a Šedivý svojím prvým gólom v sezóne prekonal Vošvrdu - 1:0. Vyrovnať mohol Walega, ale individuálnu akciu zakončil nepresne. Liptáci v prvej tretine pokračovali v zlepšených výkonoch z nedávnych zápasov a domácim veľa nedovolili. Úvodná časť však priniesla obojstranne veľa nepresností a hokej, ktorý príliš nenadchol.

Hostia vycítili šancu a ani v druhej časti nepoľavili zo zodpovednej hry na oboch stranách klziska. Šance Kalouseka a Walegu sa ešte gólom neskončili, ale vylúčenie Cibáka už Liptáci potrestali. V 29. minúte obranca Ventelä prestrelil brankára Košarišťana - 1:1. Práve fínsky obranca v 33. minúte oslabil svoj tím, no prvá presilovka domácich nevyšla. Gólom sa neskončila ani strela obrancu hostí Droppu, proti ktorej efektne zasiahol Košarišťan.

Aj tretia tretina priniesla vyrovnaný hokej, v ktorom dominovali defenzívy a tímy si dávali pozor na chyby. Dôležitý gól na 2:1 strelil v 51. minúte kapitán domácich Chovan, keď zakončil tlak domácich. Liptáci si v závere nedokázali vytvoriť tlak a Košičania si už tesné víťazstvo nenechali vziať.



Kaskinen pochválil kapitána Chovana



Tréner hokejistov HC Košice Kalle Kaskinen ocenil po nedeľňajšom víťazstve nad Liptovským Mikulášom 2:1 výkon celého tímu a vyzdvihol prínos kapitána Michala Chovana. Ten strelil v 3. tretine víťazný gól svojho tímu. Kormidelníka hostí Milana Jančušku mrzelo, že napriek solídnemu výkonu nezískal jeho tím žiadny bod.

Na snímke tréner HC Košice Kalle Kaskinen v zápase 26. kola Kaufland Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš 12. decembra 2021 v Košiciach.
Foto: TASR Roman Hanc


Košičania sa po troch prehrách po sebe zdvihli a na piatkové víťazstvo 5:3 nad Michalovcami nadviazali triumfom nad Liptovským Mikulášom. Decembrovú reprezentačnú prestávku strávia na 5. priečke s trojbodovou stratou na Nitru. Po víťazstvách 5:2 a 6:1 zdolali Liptákov aj tretíkrát v sezóne. "Bol to celkom tesný zápas. Mali sme dobrú prvú tretinu, Liptáci boli dobrí v druhej. Hostia ukázali, že majú silný útok a presilovky. Ja som hrdý na svoj tím. Naša stratégia bola držať puk a napádať súpera v rozohrávke," poznamenal Kaskinen. Útočník a kapitán "oceliarov" Michal Chovan strelil svoj 5. gól v sezóne, na ktorý čakal 9 zápasov. "Je výborné mať lídra ako Michal Chovan, ktorý strelil víťazný gól. Je to ten typ hráča, ktorý potrebujeme," poznamenal Kaskinen.

Liptáci chceli v Košiciach nadviazať na piatkové víťazstvo nad Trenčínom (3:1), no z Košíc odišli s tesnou prehrou. Po nej sú naďalej na poslednom 12. mieste a na Banskú Bystricu aj Nové Zámky strácajú jeden bod. "Naši hráči bojovali, snažili sa. Avšak tak, ako sme prehrali dnešný zápas, sme prehrali asi 9 iných. Body nám opäť prekĺzli pomedzi prsty a som presvedčený, že nepatríme tam, kde sa nachádzame. Šance sme mali my aj Košice, bolo to vyrovnané. Rozdiel bol v tom, že Košice dali o jeden gól naviac a preto vyhrali. Aspoň bod by sme si zaslúžili. Výborne chytal brankár Tomáš Vošvrda, no škoda, že sme to nevyužili," konštatoval Jančuška.