Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hokejisti Popradu prerušili sériu šiestich prehier

Na snímke zľava Patrik Svitana (Poprad) a Samuel Ferata (Nové Zámky) v zápase 16. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HC Nové Zámky a HK Poprad 16. novembra 2021 v Nových Zámkoch. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Ich nový tréner Corey Neilson si tak pripísal prvý triumf v súťaži.

Nové Zámky 16. novembra (TASR) - Hokejisti Popradu zastavili v Tipos extralige sériu šiestich prehier. V utorkovej predohrávke 16. kola zvíťazili v Nových Zámkoch 5:3, ich nový tréner Corey Neilson si tak pripísal prvý triumf v súťaži.

HC Nové Zámky - HK Poprad 3:5

(1:0, 1:4, 1:1)

Góly: 10. Langkow (Klempa, Bull), 37. Števuliak (Langkow, Bull), 45. Fetkovič (Varga) – 28. Livingston (Svitana, Rymsha), 30. Bjalončík (Vandas, Šišovský), 37. Svitana (Skokan, Drgoň), 40. Dalhuisen (Rymsha, Skokan), 42. Kundrik (Paločko). Rozhodovali: Stano, Goga - Jedlička, Synek, vylúčení: 7:5 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 100 divákov.

Nové Zámky: Lackovič – Bull, Hatala, Holenda, Fereta, Roman, Ligas, Hrabčák – Jackson, Šiška, Farley – Števuliak, Langkow, Klempa – Varga, Fetkovič, Ondrušek – Tóth, Ferenyi, Kurbatov

Poprad: Čiliak – Drgoň, Brejčák, Dalhuisen, Rymsha, Ulrych, Novajovský, Demo – Livingston, Skokan, Svitana – Ully, Arniel, Mešár – Vandas, Bjalončík, Šišovský – Valigura, Kundrik, Paločko


Na juhu Slovenska sa hral od úvodu svieži hokej, hostia mali po troch minútach výhodu presilovky. V nej však Lackoviča poriadne neohrozili a vzápätí po rovnakej situácii na ľade išli do vedenia Zámčania. Langkow sa v početnej výhode zorientoval pred bránkoviskom najlepšie a poslal puk za chrbát Čiliaka. Do konca prvej tretiny mali potom šance obe mužstvá, ale skóre sa nezmenilo.

Hostia z Popradu však v druhej tretine zlepšili výkon a odmenou im boli tri góly v sieti Lackoviča. Zámčania najskôr nevyužili presilovku, v následnom oslabení inkasovali. Na konci peknej kombinácie bol Livingston. O 72 sekúnd neskôr poslal Poprad do vedenia Bjalončík a v 36. minúte strelil Svitana tretí gól "kamzíkov". O 21 sekúnd však Zámčania zareagovali gólom Števuliaka no do kabín si hostia odniesli dvojgólový náskok. Lackoviča prekonal v 40. minúte obranca Dalhuisen.

V tretej tretine premárnil prvú šancu Števuliak, vzápätí strelila piaty gól hostí ich staronová posila Kundrik. O tri minúty neskôr znížil Fetkovič a domáci potom mali aj ďalšie šance. Náskok však mohli zvýšiť aj Popradčania, oba tímy mali niekoľko šancí, ale skóre sa už nezmenilo. Nič na tom nezmenila ani záverečná power play "býkov".