Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Hokejisti HK Poprad zvíťazili na ľade HC Slovan Bratislava 4:2

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Popradčania mali vydarený úvod zápasu a skóre otvorili už po troch minútach, keď sa presadil Bjalončík.

Bratislava 19. januára (TASR) - Hokejisti HK Poprad si v piatok pripísali tretí triumf v sérii a poistili si druhú priečku v tabuľke Tipos extraligy. Na ľade Slovana zvíťazili 4:2, no asistent trénera Ján Šimko nebol s výkonom úplne spokojný a v ďalších dueloch ho chce ešte vylepšiť. Domáci kouč Peter Oremus musel do zostavy zaradiť aj hráčov z Modrých krídiel a mrzeli ho nevyužité šance.

"Kamzíci" mali vydarený úvod a skóre otvorili už po troch minútach, keď sa presadil Bjalončík. O desať minút neskôr zvýšil na 2:0 Brincko. Slovan dokázal do konca úvodného dejstva znížiť vďaka presnému zásahu Šilleho a vyrovnať mohol v dvoch následných presilovkách, no neuspel. V 26. minúte zvýšil na 3:1 Bodnár, Slovan ešte zdramatizoval duel, no pri záverečnej hre bez brankára rozhodol do prázdnej bránky Patrik Svitana. "Nič sme nepodcenili, prišli sme sem už včera. Víťazstvo vonku je vždy veľmi cenné, obzvlášť na Slovane. Na druhej strane si myslím, že Slovan hral veľmi dobre, my sme sa dostali do vedenia takou tou efektivitou hlavne v prvej polovici zápasu. Opäť nám však komplikovali život vylúčenia. V poslednej tretine mal viac-menej Slovan silnú ofenzívu a dostávali sme sa pod tlak. Dostali sa na kontaktný gól a tie body sú pre nás vydreté," uviedol Šimko.

Po zápase povedal, že jeho zverenci nepredviedli optimálny výkon: "Niekedy tá hra nie je pekná, alebo dá sa povedať, že nie je lepšia ako súperova a pritom sa dajú uchmatnúť tri body. To sa v podstate dnes stalo. Sme radi za tri body, ale potrebujeme zostať pracovití, aby sme náš výkon povýšili ešte na vyššiu úroveň, ako sme dnes predviedli."

Svoj prvý gól od príchodu z Michaloviec strelil útočník hostí Peter Bjalončík, ktorý odohral za Poprad tretí zápas a v každom bodoval (1+2). "Ten trejd sa vypláca. Peter dostal svoju úlohu, je v špeciálnych formáciách a hrá veľa. Samozrejme, sme radi, že sa za to bodovo odvďačuje. I keď to nie je všetko a stále musí zostať aj pokorný a pracovitý, aby bol prínosom pre mužstvo," dodal Šimko.

Oremusa mrzeli najmä nevyužité šance: "Rozhodlo také väčšie sebavedomie a kvalita hráčskeho kádra. Poprad šance využil, keď sme si ich vytvorili my, tak to tam chalanom nepadlo. Dostali sme lacné góly, ale nejaká tá snaha tam bola. Chýbal nám väčší pokoj na hokejkách pri zakončení. Keď chcete byť úspešní proti Popradu, musíte premieňať šance." V domácom drese chýbalo viacero hráčov a nastúpiť museli hokejisti z "farmy". "Dnes hrali chlapci z Modrých krídiel, nehrali Pecararo, Findlay, Romančík. No chlapci sa aj tak pokúsili ten zápas zvládnuť," dodal hlavný kouč.



Tipos extraliga - 37. kolo:



HC Slovan Bratislava - HK Poprad 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Góly: 17. Šille (Maier), 53. Poirier - 4. Bjalončík (Brejčák, Turan), 14. Brincko (Dmowski, Svitana), 26. Bodnár (Belluš, Brejčák), 58. Svitana (Dmowski). Rozhodovali: Kalina, Moller - Jurčiak, Jedlička, vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 4674 divákov.

Slovan: Godla - Korenčík, Ahnelöv, Kubka, Golian, Sersen, Beňo, Maier - Žitný, Poirier, Ranford - Fominych, Mahbod, Takáč - S. Petráš, Šille, Dudáš - Török, Preisinger, Lukošik - Jendek

HK Poprad: Vay - Cardwell, Betker, Brincko, Kotvan, Turan, Brejčák, Česánek - Svitana, Coulter, Dmowski - Calof, Bjalončík, Záborský - Kukuča, Suchý, Steenbergen - Belluš, Bodnár, Melcher