Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hokejisti Banskej Bystrice nastrieľali Popradu sedem gólov

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Banskobystrickí hokejisti nastúpili už s novou posilou Michaudom, do zostavy sa vrátil po zranení aj Crevier-Morin, na súpisku sa nezmestil ôsmy legionár brankár Weninger.

Banská Bystrica 4. januára (TASR) - Hokejisti HC´05 Banská Bystrica zvíťazili v utorkovom zápase 48. kola Tipos extraligy doma nad HK Poprad 7:3.

HC´05 Banská Bystrica – HK Poprad 7:3 (3:1, 2:1, 2:1)



Góly: 3. Výhonský (Carwell), 6. Ščerbak (Michaud, Björkung), 12. Ščerbak (Bubela, Crevier-Morin), 37. Tamáši (Björkung, Berger), 39. Michaud (Bubela, Ščerbak), 41. G. Gabor (Michaud, Ščerbak), 53. Kabáč (Tamáši, Výhonský) – 3. Dalhuisen (Mlynarovič, Rymsha), 32. Ully (Vandas, Drgoň), 44. Arniel (Ully, Dalhuisen). Rozhodovali: D. Konc st., Goga – D. Konc ml., Stanzel, vylúčení: 5:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, bez divákov.


Banská Bystrica: Belányi – Cardwell, Bačík, Björkung, Kostromitin, Crevier-Morin, Boldižár – Vašaš, Gabor, Melcher – Výhonský, Tamáši, Kabáč – Galbavý, Berger, Šoltés (41. Rákoš) – Bubela, Michaud, Ščerbak

Poprad: Tomek (12. Čiliak) – Rymsha, Dalhuisen, Brejčák, Drgoň, Hudec, Ulrych – Bjalončík, Arniel, Ully – Livingston, Skokan, Vandas – Kundrík, Mlynarovič, Valigura – Petráš, Matej Paločko, Jevoš

Banskobystrickí hokejisti nastúpili už s novou posilou Michaudom, do zostavy sa vrátil po zranení aj Crevier-Morin, na súpisku sa nezmestil ôsmy legionár brankár Weninger. Podtatrancom chýbali Svitana, Bondra, Mešár a Novajovský. Duel sa začal gólom v oslabení, dosiahol ho po úniku domáci Výhonský. Poprad však využil presilovku, od modrej prestrelil Belányiho Dalhuisen. Väčšiu aktivitu mal tím spod Urpína a pretavil ju do prestávky ešte dvoma gólmi. V šiestej minúte sa vydaril únik aj Ščerbakovi a v dvanástej minúte tento ruský útočník zvýšil na 3:1 po rýchlom úniku z pravej strany, keď strieľal spoza hráča a vyhnal týmto zásahom z bránky zdravotne indisponovaného Tomeka, toho nahradil Čiliak. Potom mal ešte dobrú príležitosť Gabor zblízka, ale skóre nemenil.

V druhej tretine zaujal prienik Bjalončíka, dostal sa pred Belányiho, no nevyzrel na neho. Hostia nevyužili ani presilovku piatich proti trom, dve veľké možnosti spálil Arniel. Jeho tím však zostal aktívny, vytvoril si tlak a z neho dosiahol gól na 3:2. Z medzikružia vystrelil spoza klbka hráčov Ully a bystrický brankár bol bez šance. V 34. minúte sa ocitol v tutovke popradský Kundrík a na opačnej strane bol v podobnej situácii Bubela. Zaskveli sa obaja gólmani. Domáci napokon zvýšili na 4:2 z prvej ich presilovej hry v zápase. Tamáši predviedol rýchly prienik po ľavej strane a z uhla pokoril Čiliaka. Potom Gabor mieril do žŕdky, ale mrzieť ho to až tak nemuselo, pretože do druhej prestávky pridal piaty gól Banskej Bystrice Michaud z prečíslenia dvoch na jedného, keď využil prihrávku Bubelu a nekompromisne zakončoval.

Michaud vyrobil aj šiesty gól na začiatku tretej tretiny. Po jeho akcii a prihrávke ako na podnose sa presadil bekhendom pred bránkou Gabor. V 43. minúte bol v úniku faulovaný Ščerbak, rozhodcovia nariadili trestné strieľanie, ktoré realizoval sám faulovaný, ale neúspešne. A prišiel trest, pretože Podtatranci znížili Arnielom zblízka na 6:3. Tento stav platil do 53. minúty, kedy sa pred Čiliakom presadil na trikrát dôrazný Kabáč, čo musel ešte potvrdiť na výzvu popradskej striedačky videorozhodca. Hostia sa následne ubránili v oslabení a v závere už nedokázali výraznejšie ohroziť Belányiho.

Bystričania si proti Popradu zastrieľali, Droppa ale vyzdvihol obranu



"Môžem vyjadriť veľkú spokojnosť s hrou, hlavne v obrane. Dôležité bolo, že sme premieňali šance a Belányi v bránke vytiahol pár zákrokov v momentoch, kedy sme to potrebovali. Vo všeobecnosti som však spokojný najmä s obrannou hrou. Boli tam aj chyby, no pracujeme na tom, aby ich bolo čo najmenej. Tým, že sme hrali dobre v obrane, tak sme sa dostávali dopredu a vytvárali si šance. Hrali sme teda často u súpera v pásme, čo bolo taktiež dôležité," povedal po víťaznom zápase s Popradom banskobystrický tréner Ivan Droppa, ktorý musel pred začiatkom duelu riešiť dilem s legionármi. V tíme je ich totiž deväť, ale hrať môžu len siedmi. Na súpisku sa tak nedostali brankár Weninger a útočník Fossier. „Musíme to dobre namiešať. Mali sme míting s hráčmi a vysvetlili im, že takéto sú pravidlá v extralige, žiaľ nepustia. Nechceme, aby to zahraniční hokejisti vnímali zle, aby si nemysleli, že sú odstrčení. Verím, že nik z nich nebude urazený."

Popradčania sa boria s opačným problémom. Z rôznych dôvodov, najmä zdravotných, nemohli do hry zasiahnuť Svitana, Bondra, Mešár a Novajovský. "Je to strata. Každý hráč zo základu mužstvu chýba. Máme týchto hokejistov dobre vyskladaných do systému. Mladí chlapci sa ich snažia nahradiť, ale chýbajú im skúsenosti, potrebujú sa ešte vyhrať," uviedol asistent trénera Popradu Radoslav Suchý a k prehre v Banskej Bystrici dodal: "Nezačali sme dobre, skôr naopak, začali sme zle. Inkasovali sme lacné góly po hrubých individuálnych chybách. V druhej tretine sme sa trošku naštartovali, zhruba dvanásť minút sme boli lepší. Čakali sme, že nám to padne, že otočíme zápas. V oslabení sme však inkasovali opäť lacný gól a to nás nejako zlomilo. O osude stretnutia rozhodli presilovky a oslabenia a náš slabý začiatok."