Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Liptovský Mikuláš si doma poradil s Banskou Bystricou 5:2

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Liptáci neodohrali pre vysoký počet pozitívnych prípadov na koronavírus uplynulé dve kolá.

Liptovský Mikuláš 6. januára (TASR) - Hokejisti HK 32 Liptovský Mikuláš ukončili sériu piatich prehier a zdolali Banskú Bytricu 5:2 v štvrtkovom stretnutí 49. kola Tipos extraligy. V tabuľke im však naďalej patrí posledná 12. priečka o bod za Novými Zámkami.

Liptáci neodohrali pre vysoký počet pozitívnych prípadov na koronavírus uplynulé dve kolá. Naposledy sa predstavili práve na ľade Banskej Bystrice, kde dostali výprask 1:8. Všetky papierové predpoklady hovorili v prospech Bystričanov, úplne ich však roztrhalo úvodných 78 sekúnd hrôzy, po ktorých viedli Liptáci 3:0. Hosťom nepomohlo ani striedanie brankárov. Matej Gajan síce nahradil Filipa Belányiho, no obaja mali v zápise dva inkasované góly už v 5. minúte, keď Handlovský zvýšil na 4:0. Nikita Ščerbak sa ešte pokúsil zobudiť "baranov," keď v 14. minúte znížil, no do šatne odchádzali Banskobystričania predsa len so štvorgólovým mankom. Tridsaťtri sekúnd pred prvou sirénou prehĺbil depresiu hostí Sameli Ventelä. V ďalších dvoch tretinách už gólostroj nepokračoval, presadil sa iba Jacob Cardwell v 36. minúte a tak si Liptáci pripísali prvý triumf po piatich prehrách v sérii.

Po góloch Hovorku v 17. a Walegu v 43. sekunde došlo k expresnému striedaniu v bránke hostí. Filipa Belániyho vystriedal Matej Gajan, ale ani on nepribrzdil rozbehnutých Liptákov. Už po 35 sekundách ho prekonal Michal Murček a po góle Lukáša Handlovského v 5. minúte bolo prakticky rozhodnuté. "Vynikajúci úvod a celá prvá tretina. Tá určila vývoj celého zápasu. Umnou a taktickou hrou sme to uhrali. Tešíme sa z víťazstva, za ktoré som veľmi rád. Verím, že nás to povzbudí k ďalším víťazstvám," povedal Jančuška. Pre jeho hráčov to bol prvý zápas od 28. decembra, ktorý odohrali práve na ľade Banskej Bystrice. Nový rok odštartovali ideálne a "baranom" vrátili prehru 1:8. Naďalej sú však na poslednom 12. mieste tabuľky, za Novými Zámkami zaostávajú o bod.

Banskobystričania nenadviazali na utorňajšie víťazstvo nad Popradom 7:3 a Liptákom podľahli prvýkrát v sezóne. "Dnes vyhralo mužstvo, ktoré hralo 60 minút. Mikuláš hral výborne, veľmi dobre sa na nás pripravil. My sme do 15 minúty ani nevedeli, že hráme hokej. Bolo to 4:0 pre domácich a z nášho pohľadu sa s tým ťažko dalo niečo robiť. Mali sme síce nejaké šance, v tretej tretine sme sa mohli vrátiť do zápasu. Spravili sme však zbytočný faul. Dnes to bolo zaslúžené víťazstvo domácich," poznamenal Droppa.

HK 32 Liptovský Mikuláš - HC´05 Banská Bystrica 5:2 (5:1, 0:1, 0:0)

Góly: 1. Hovorka (Handlovský, Ventelä), 1. Walega (Karpinnen, Salija), 2. Murček (Matúš Paločko, Jurík), 5. Handlovský (Kriška, Hovorka), 20. Ventelä (Handlovský, Hovorka) - 14. Ščerbak (Michaud, Výhonský), 36. Cardwell. Rozhodovali: T. Orolín, Baluška - M. Orolín, Jurčiak, vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

Liptovský Mikuláš: Ivannikov – Ventelä, Varttinen, A. Salija, Mezovský, Krempaský, Pacalaj, S. Droppa - Hovorka, Kriška, Handlovský - Karppinnen, Walega, Obdržálek - J. Jurík, Murček, Matúš Paločko - J. Nemec, Haluška, Dunčko

Banská Bystrica: Belányi (1. Gajan) – Cardwell, Bačík, Boldižár, Crevier-Morin, Hudák, Kostromitin, Rákoš - Fossier, Berger, Galbavý - Bubela, Michaud, Ščerbak - Výhonský, Tamáši, Kabáč – Vašaš, Gabor, Melcher