Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Hokejisti HK Nitra triumfovali na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 4:2

Na snímke zľava brankár HK Nitra Evan Cowley a Jacob Cardwell (Nitra), vpravo hráč HK Dukla Ingema Michalovce Jakub Suja v zápase 22.kola hokejovej Tipos Extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HK Nitra 13. decembra 2020 v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Hostia si víťazstvom upevnili priebežnú 2. priečku, Michalovce sú naďalej na 8. mieste.

Michalovce 13. decembra (TASR) - Hokejisti HK Nitra zvíťazili na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 4:2 v zápase 22. kola Tipos extraligy. Hostia si víťazstvom upevnili priebežnú 2. priečku, Michalovce sú naďalej na 8. mieste.

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Nitra 2:4

(0:1, 2:1, 0:2)

Góly: 25. Chalupa (Galamboš, Mihálik), 37. Galamboš (Chalupa) - 10. Šťastný (Lantoši), 40. Kollár (Švarný, Lantoši), 41. Tvrdoň (Hrnka, Slovák), 60. Slovák (Tvrdoň). Rozhodovali: Štefik, Kalina - Janiga, Bogdaň, vylúčení: 4:7 na 2 min., navyše Louis (Mich.) 10 min. OT za vrazenie na mantinel, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek - Mihálik, Southorn, Ventelä, McCormack, Louis, Zekucia, Ťavoda - Hickmott, Lalancette, Takáč - Regenda, Suja, Erkinjuntti - Šoltés, Mlynarovič, Bartánus - Török, Češík, Chalupa - Galamboš

HK Nitra: Cowley - Cardwell, Mezei, Bodák, Švarný, Zech, Vitáloš, Knižka, Pupák - Hrnka, Slovák, Tvrdoň - Lantoši, Šťastný, Kollár - Žitný, Šiška, A. Sýkora - Minárik, Čaládi, Gubo

Prvá tretina priniesla vyrovnaný hokej a spokojnejší boli po nej hostia. Tí sa v 9. minúte dostali k prvej presilovke, v ktorej Šťastný zužitkoval prihrávku Lantošiho - 1:0. Tímy si dávali pozor na defenzívu a v ďalších minútach prvej tretiny nemali brankári veľa práce.

Michalovčania vstúpili do druhej časti aktívne, výrazne pridali v ofenzíve a boli aj odmenení. V 24. minúte Török neuspel v sľubnej príležitosti, no krátko na to Chalupa zblízka prekonal Cowleyho - 1:1. V polovici druhej časti mali domáci dve presilovky, v ktorých síce neuspeli, no po nich sa predsa len dočkali gólu. V 37. minúte Galamboš v neprehľadnej situácii dostal puk za brankára Nitry - 2:1. Krátko na to mohli Michalovčania zvýšiť svoj náskok, avšak nevyužili presilovku a po nej pykali. V 40. minúte Kollár pohotovou strelou vyrovnal na 2:2.
Na snímke zľava hráč HK Dukla Ingema Michalovce Samuel Takáč a hráč HK Nitra Adam Sýkora v zápase 22.kola hokejovej Tipos Extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HK Nitra 13. decembra 2020 v Michalovciach.
Foto: TASR - Roman Hanc

Z tretej tretiny uplynulo 32 sekúnd, keď Tvrdoň prekvapil brankára domácich Tomeka a hostia opäť viedli - 3:2. V tretej časti pribudlo vylúčených, ale skóre sa počas trestov nezmenilo. Domáci v závere skúsili hru so šiestimi hráči, no v nej uzavrel skóre Slovák - 4:2.

Tomek Valtonen, tréner HK Dukla Ingema Michalovce: "Bol to zvláštny hokej. Zvyčajne vyhrá tím, ktorý má pomer šancí 34:12, pričom tými šancami myslím ozajstné gólové príležitosti a nie iba strely. Prvá tretina bola vyrovnaná, v druhej sme boli všade, ale nedokázali sme skórovať. Potom sa súper dostal do náskoku a hoci sme sa snažili, už sme nevedeli vyrovnať. Inak som však spokojný s našou hrou. V hokeji rozhodujú okamihy a my sme dnes mali niekoľko slabších chvíľ, počas ktorých sme inkasovali. Som šťastný z toho, ako pracujeme."
Na archívnej snímke v pozadí vľavo asistent Dušan Milo 30. decembra 2019 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavel Neubauer

Dušan Milo, asistent trénera HK Nitra: "Ďakujem hráčom, ale najmä brankárovi Cowleyovi za super výkon. Vďaka nemu sme udržali domácich na uzde. Po dlhej ceste sme sa obávali začiatku zápasu. To sme ešte zvládli, no v druhej už boli domáci lepší a mali sme šťastie, že sme nedostali viac gólov. V tretej tretine sme to bojovnosťou dotiahli do víťazného konca."