Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Detva podľahla Michalovciam v 34. kole 0:4

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Brankár domácich Tomáš Tomek vychytal druhé čisté konto v sezóne. Michalovce v tabuľke preskočili svojho súpera a so 60 bodmi sú na 5. priečke. Detva má na 6. mieste 58 bodov.

Michalovce 24. januára (TASR) - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v 34. kole nad HC 07 Detva 4:0. Brankár domácich Tomáš Tomek vychytal druhé čisté konto v sezóne. Michalovce v tabuľke preskočili svojho súpera a so 60 bodmi sú na 5. priečke. Detva má na 6. mieste 58 bodov.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC 07 Detva 4:0

(1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 3. Erkinjuntti (McCormack, Kolusz), 33. Galamboš (Mašlonka, Kolusz), 56. Hickmott (Lalancette, McCormack), 60. Lalancette (tr. strieľ.) Rozhodovali: Žák, T. Orolin - Tvrdoň, Šoltés, vylúčení: 4:6 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

zostavy:

HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek – Mihálik, Mudrák, Kolusz, McCormack, Ťavoda, Louis, Zekucia – Erkinjuntti, Lalancette, Korhonen – Šoltés, Suja, Takáč – Bartánus, Hickmott, Regenda – Mašlonka, Galamboš, Chalupa – Török

HC 07 Detva: Lietava – Lalík, Rymsha, D. Jendroľ, Gachulinec, Korím, F. Fekiač, Matej Bača, Turan – Cox, Čacho, Charbonneau – Sýkora, Valent, Downing – M. Ľupták, V. Fekiač, Ščurko – Žilka, T. Klíma, Askarov.


Domáci boli v prvej tretine aktívnejší a už v 3. minúte sa dočkali gólovej odmeny. McCormackovu strelu tečoval Erkinjuntti - 1:0. Michalovčanov gól upokojil a v prvej tretine aktívnou hrou držali súpera mimo nádejných gólových príležitostí. Detva sa v 17. minúte dostala k prvej presilovke, v ktorej bol aktívny najmä Rymsha, no Tomeka neprekonal.

Hostia v druhej časti zvýšili aktivitu, blízko k vyrovnaniu bol v presilovke Downing, ale brankár domácich stihol včas zasiahnuť. V 33. minúte vyšiel domácim protiútok, v ktorom Mašlonkovu prihrávku zužitkoval Galamboš - 2:0. V ďalšom priebehu druhej časti pribudlo vylúčených, ale skóre sa nezmenilo.

Hráči Detvy sa chceli v tretej tretine vrátiť do zápasu, no v ich hre chýbal moment prekvapenia. Michalovčania kontrolovali stretnutie, nedostávali sa pod tlak a viackrát nebezpečne ohrozili defenzívu súpera. Tá odolala šanciam Hickmotta, Kolusza či Korhonena, ale brankár Lietava inkasoval v 56. minúte tretí gól. Hickmott v presilovke tečoval Lalancetteho strelu - 3:0. Práve Lalancette dal definitívnu podobu výsledku, keď v 60. minúte uspel z trestného strieľania po faule Ščurka.
Ivan Droppa, archívna snímka.
Foto: TASR/Dušan Hein

Ivan Droppa, asistent trénera HK Dukla Ingema Michalovce: "Nebol to náš najlepší výkon, ale sme radi, že sme našli cestu k víťazstvu. Veľkú zásluhu má na tom brankár Tomáš Tomek. Teraz máme pár dní voľno a verím, že sa správne naladíme na zostávajúce štyri zápasy dlhodobej časti."
Na archívnej snímke Ernest Bokroš.
Foto: TASR - Martin Palkovič

Ernest Bokroš, tréner HC 07 Detva: "Nepodali sme zlý výkon, ale máme veľký problém byť efektívni v zápase. A to nielen počas hry päť na päť, ale aj v presilovkách. Za uplynulých šesť zápasov máme priemer jeden strelený gól v zápase a to znehodnocuje našu prácu. Preto nevyhrávame ani nebodujeme."