Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

TIPOS EXTRALIGA: Michalovce zdolali Poprad po nájazdoch

Na snímke vľavo sa hráč HK Dukla Ingema Michalovce Samuel Takáč teší po vstrelení tretieho gólu Dávidom Soltésom (nie je na snímke) v prvom zápase hokejového semifinále Kaufland play off Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad 15. apríla 2021 v Michalovciach. Foto: TASR – Roman Hanc

V samostatných nájazdoch sa presadili Lalancette, Seigo, Bartánus, Haščák, Korhonen, Svitana a víťazstvo domácich napokon zariadil Regenda.

Michalovce 17. apríla (TASR) - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v druhom semifinálovom dueli Kaufland play off Tipos extraligy nad HK Poprad 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Rozhodujúci premenil v deviatej sérii Pavol Regenda. Michalovčania sa v sérii hranej na štyri víťazné zápasy ujali vedenia 2:0. Tretí duel je na programe v pondelok 19. apríla v Poprade.

Lepší vstup do zápasu mali domáci. Tí síce v 3. minúte nevyužili presilovku, no po nej v prečíslení Lalancette uvoľnil za obranou Popradu Takáča, ktorý prekonal Vošvrdu - 1:0. Náskok Michaloviec vydržal iba do prvej presilovky Popradu, ktorá prišla v 8. minúte. V nej Livingston vyťažil zo Skokanovej reakcie na odrazený puk a upravil na 1:1.

Domáci získali tesný náskok späť v 27. minúte. Ťavodovu strelu tečoval Galamboš a Vošvrda kapituloval - 2:1. Popradčania sa snažili o vyrovnanie, sľubné šance mali Skokan aj Svitana, ale brankár Škorvánek podržal svoj tím. Domáci sa do šancí dostali v dvoch presilovkách, ale šance Lehtonena, Lalancetteho ani Bartánusa sa gólom neskončili. Popradčania odpovedali šancou Mashintera.

V úvode tretej časti dominovali pozorné defenzívy a skóre nezmenilo ani niekoľko vylúčení. So sľubnej šance sa v 58. minúte dostal Regenda, no Vošvrdu neprekonal a krátko na to "zahrmelo" na opačnej strane. Domáci umnou hrou dlho bránili tesný náskok, no prišli oň 36 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Preisinger v útočnom pásme prenechal puk Dalhuisenovi a ten prestrelil Škorváneka - 2:2.

V predĺžení nerozhodli napriek sľubným príležitostiam Skokan, Takáč ani Dalhuisen. V samostatných nájazdoch sa presadili Lalancette, Seigo, Bartánus, Haščák, Korhonen, Svitana a víťazstvo domácich napokon zariadil Regenda.

Juraj Faith, asistent trénera HK Dukla Ingema Michalovce: "Po víťaznom zápase musíme byť spokojní, odviedli sme maximum. Musím uznať, že v predĺžení bol súper lepší, nás však, už druhý zápas po sebe, podržal brankár Škorvánek. Sme radi, že sme vďaka víťazstvu po nájazdoch opäť využili domáci ľad."

Peter Mikula, tréner HK Poprad: "V prvej tretine boli domáci lepší. Síce sme to potom vyrovnali, ale trápili sme sa s koncovkou. V predĺžení sme mali hru v rukách, no naša slabšia koncovka sa prejavila aj v samostatných nájazdoch. Súperovi blahoželám k výhre a druhému bodu."

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad 3:2 pp a sn (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 6. Takáč (Lalancette, Southorn), 27. Galamboš (Ťavoda, Bartánus), roz. sam. nájazd Regenda - 8. Livingston (Skokan, Drgoň), 60. Dalhuisen (Preisinger). Rozhodovali: Stano, Goga - Gegáň, D. Konc ml., vylúčení: 3:6 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov. Zmeny: Od 5. sam. nájazdu Hamerlík (Pop.) namiesto Vošvrdu

Stav série: 2:0

HK Dukla Ingema Michalovce: Škorvánek - Mudrák, Mihálik, McCormack, Ťavoda, Louis, Ťavoda, Šedivý - Korhonen, Lalancette, Erkinjuntti - Takáč, Suja, Šoltés - Regenda, Galamboš, Bartánus - Török, Lehtonen, Mašlonka - Lačný

HK Poprad: Vošvrda - Brejčák, Drgoň, Dalhuisen, Seigo, Hudec, Ulrych, Kramár - Haščák, Skokan, Svitana - Vandas, Preisinger, Handlovský - Tavi, Zagrapan, Livingston - Mashinter, Matej Paločko, Mešár - Jevoš