Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Michalovčania prehrali s HK Nitra 2:8

Na snímke vpravo hráči HK Nitra sa radujú po strelenom góle, vľavo brankár HK Dukla Ingema Michalovce Karolus Kaarlehto v zápase 5.kola hokejovej Kaufland Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HK Nitra 3. októbra 2021 v Michalovciach. Foto: TASR Roman Hanc

Do vedenia išli hostia vo svojej prvej presilovke.

Michalovce 3. októbra (TASR) - Hokejisti HK Nitra zvíťazili v 5. kole Tipos extraligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 8:2. Najvýraznejší podiel na presvedčivom triumfe "Corgoňov" mal útočník Tomáš Hrnka, ktorý k trom gólom pridal jednu asistenciu.



HK Dukla Ingema Michalovce - HK Nitra 2:8 (0:3, 0:4, 2:1)

Góly: 47. Keränen (Cameranesi), 48. Regenda (Žitný) - 4. Buček (Tvrdoň, Hrnka), 8. Hrnka (Buček), 16. Hrnka (Tvrdoň, Raskob), 25. Hrnka (Raskob, Tvrdoň, 28. Baláž, 34. Buček (Nemec), 38. Rockwood (Holešinský), 51. Krivošík (Holešinský, Rockwood).
Rozhodovali: T. Orolin, Korba - Hajnik, Šoltés,
vylúčení: 8:7 na 2 min., navyše Fournier (Mich.) 10 min. OT + DKZ za nešportové správanie, presilovky: 2:3,
oslabenia: 0:1, 650 divákov.


Skóre mohol v 3. minúte otvoriť Kukuča, ale Honzík zmaril jeho príležitosť. Do vedenia išli hostia vo svojej prvej presilovke, ktorú po kombinácii s Tvrdoňom a Hrnkom zakončil Buček - 0:1. O dve minúty sa do početnej výhody dostali aj domáci, ale aj v nej hostia využili spoluprácu Bučeka s Hrnkom, ktorý upravil na 0:2. Keď Hrnka strelou spomedzi kruhov upravil na 0:3, bolo už o víťazovi rozhodnuté.

Domácim sa hra nedarila ani v druhej tretine, sebavedomí hostia naopak bez problémov kontrolovali svoj náskok, ktorý ešte navýšili. Hrnka v 25. minúte zavŕšil hetrik, keď v presilovke zvýšil na 0:4. Aj ďalšia presilovka hostí znamenala gól, avšak Baláž sa presadil až tesne po návrate Stripaia na ľad. Hostia boli pri chuti, sľubné šance nepremenili Bajtek a Buček, ale ten pridal v 34. minúte šiesty gól hostí, keď využil prihrávku Nemca - 0:6. Jednu z mnohých chýb Michalovčanov v defenzíve potrestal v 38. minúte Rockwood - 0:7.

V tretej tretine domáci skorigovali výsledok. Pomohla im k tomu aj dvojnásobná presilovka v 47. minúte, v ktorej čisté konto brankára Honzíka zmazal Keränen. Michalovce skórovali aj v pokračujúcej výhode piatich proti štyrom, keď Regenda presne namieril spoza obrancu - 2:7. Konečnú podobu výsledku dal v 50. minúte Krivošík.